Nieuws

Welkom op de afdelingsite van de KNNV afd. Vriezenveen e.o.

De Natuurhistorische Vereniging Vriezenveen

Om jou en ons te beschermen tegen corora gaan alle activiteiten van de KNNV afd. Vriezenveen voorlopig niet door.

Om vaker nieuws met elkaar te kunnen delen proberen we een nieuwsbrief uit te gaan brengen waar iedereen zich op kan inschrijven. Op deze manier willen (we vooral nu in deze corona tijd) op een eenvoudige manier iedereen op de hoogte houden van alles wat ons bezig houd.

Opgave voor de nieuwsbrief van de KNNV Vriezenveen kan HIER. of via een mail aan vriezenveen.knnv@gmail.com

De KNNV afdeling Vriezenveen kent zowel KNNV-leden als excursieleden. Ze organiseert jaarlijks wandelingen, fietstochten, landschap-, planten-, vogel-, Insecten- en paddenstoelenexcuries. Verder worden lezingen gehouden. De afdeling doet inventarisatiewerk en verwerkt de gegevens in rapporten.

De afdeling heeft werkgroepen voor: vogels, natuurbescherming, landschapsbeheer, “Vriezenveen schoon", natuurfotogroep -en "Educatieve Kruidentuin". De laatste is gelegen achter sportcentrum De Stamper te Vriezenveen-Midden. En is er nog een Natuurjongeren programma voor de jeugd van ca. 11 tot 16 jaar. En we volgen kritisch nadelige natuur/milieuontwikkelingen.

Naast activiteiten voor haar leden biedt de afdeling Vriezenveen voor iedereen die geïnteresseerd is de mogelijkheid het contact met de natuur te verstevigen. Onze activiteiten staan daarom open voor iedereen die de natuur een warm hart toe draagt

De KNNV Vriezenveen onderhoud binnen de gemeente Twenterand nauwe contacten met de Milieuraad Den Ham-Vroomshoop   

 banner foto: Gerrit Schepers

 

Deel deze pagina