Datum: 
zaterdag 23 februari 2019 14:00
Type activiteit: 
Natuurwandeling

 

Let Op: Wijziging aanvangstijd.
I.v.m. het plotselinge overlijden van de heer Henk van Lier Lels, bewoner/eigenaar van landgoed Overcingel, hebben we de aanvangstijd van deze eerste krokuswandeling gewijzigd.
We starten op zaterdag 23 februari niet om 14.00 uur maar ‘s morgens om 10.30 uur.

De andere wandelingen (op 2, 8 en 9 maart) starten allemaal om 14.00 uur.

Kom op zaterdag 23 februari om 10.30 uur de bloeiende krokussen bewonderen op landgoed Overcingel in het centrum van Assen. Natuurgidsen van IVN-KNNV Assen geven, zoals ieder jaar, rondleidingen over het landgoed op drie achtereenvolgende zaterdagen (23 februari en 2 en 9 maart) en ook op vrijdag 8 maart. Zij vertellen over de geschiedenis van Overcingel en over de flora en fauna van dit bijzondere gebied aan de rand van de binnenstad van Assen.

Bert Broekman organiseert deze krokuswandelingen al jaren: “De wandeling biedt de mogelijkheid om een kijkje te nemen in een uniek stukje Assen. Ieder jaar is er veel belangstelling voor de wandeling. Verspreid over het landgoed staan wel duizenden krokussen en samen met de andere voorjaarsbloeiers biedt dat een kleurig schouwspel. Ik vind het altijd een mooi begin van het lenteseizoen.”

De rondleidingen vinden plaats op 23 februari om 10.30 (zie boven) en 2, 8 en 9 maart, steeds om 14.00 uur. De wandeling start bij het toegangshek van landgoed Overcingel aan de Oostersingel 27 en duurt ruim een uur. Opgave is niet nodig en deelname is gratis (een vrijwillige bijdrage is welkom). Stevige schoenen zijn aanbevolen.