Datum: 
zaterdag 18 november 2017 13:30
Type activiteit: 
Excursie

Op zaterdag 18 november vindt er een interessante mossenexcursie van de BLWG in Brabant plaats, namelijk naar het Oudlands Laag bij Halsteren.
Het is wel belangrijk dat je je aanmeldt via de website van de BLWG (via de agenda en dan bij de betreffende excursie op aanmelden klikken).

Graag hoor ik dan ook wie er mee gaan, zodat we iets kunnen afstemmen voor het carpoolen (E: cmvanmeer@ziggo.nl).
Colinda van Meer

--> Mossenexcursie onder leiding van Margriet Bekking en Petra van der Wiel. Ten zuiden van Steenbergen liggen de natuurgebieden Oudland en Halsters Laag. Deze gebieden liggen op de overgang van de hogere dekzandgronden van de Brabantse Wal naar de zeekleipolders. Hierdoor komt kwelwater aan het oppervlak. Na de excursie van afgelopen voorjaar naar het Halsters Laag, waar o.m. Reuzenpuntmos gevonden werd, gaan we nu het aangrenzende gebied van het Oudlands Laag bekijken. Er zijn lanen, vochtige bossen, slootkanten en poeloevers om te bekijken. Laarzen worden aanbevolen.
Start: 10:00 uur vanaf de parkeerplaats aan de zuidzijde van het gebied langs de Krabbenweg ten zuiden van Steenbergen, (het makkelijkst te bereiken via de Moerstraatseweg).
Aanmelden BLWG

Mocht je interesse hebben om eens mee te gaan met eenexcursie of een avond bij te wonen van de werkgroep, laat dit dan even weten via breda@knnv.nl of per telefoon, 076-593 4067.

 

Georganiseerd door: 
Contactpersoon: 
Colinda van Meer
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina