donderdag 7 februari 2019

Informatieavonden voor nieuwe vrijwilligers Bewaarde Land

Heb jij ervaring met het begeleiden van kinderen, wil je jouw liefde voor de natuur met ze delen én heb je tijd door de week? Dan is wachter worden in Het Bewaarde Land misschien iets voor jou. IVN organiseert op 7, 13 en 19 februari van 19.30 uur tot 21.30 uur informatieavonden voor geïnteresseerden in respectievelijk Boxtel, Nieuwkuijk en Den Bosch. Het Bewaarde Land, een natuurbelevingsprogramma voor schoolkinderen uit groep 4,5 en 6, laat al meer dan 10 jaar kinderen met hun klasgenoten de natuur in al haar facetten ontdekken en ervaren. Kijk op www.hetbewaardeland.nl  voor meer informatie en aanmelden.

Data en locaties informatieavonden

Tijdens een informatieavond staat het natuurbelevingsprogramma en de mogelijkheid om hiervoor vrijwilliger te worden centraal:

  • donderdag 7 februari 2017, BS De Wilgenbroek, Doctor de Brouwerlaan 74, 5283 EE Boxtel
  • woensdag 13 februari Basisschool Het Kompas, Nieuwkuijksestraat 98, 5253 AJ Nieuwkuijk.
  • dinsdag 19 februari, NME-lokaal achter Basisschool de Vlindertuin, Jac. van Looystraat 5) ’s-Hertogenbosch.

Wat zijn wachters?

In Het Bewaarde Land zijn wachters vrijwilligers die kinderen in kleine groepjes begeleiden. Op speelse wijze maken zij hun groepje vertrouwd met de natuur. In bomen klimmen, hutten bouwen, kruiden en bessen eten, allerlei planten en dieren leren kennen, “sluipspelletjes” doen en zingen. We richten ons daarbij op kinderen van groep 4, 5 en 6 van het basisonderwijs. Gedurende drie weken brengen zij elke week één volle dag door midden in de natuur.

Het Bewaarde Land wordt in Brabant op dit moment op drie locaties aangeboden: natuurgebied Kampina (Boxtel), Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen (Udenhout) en in Rosmalen op de Nulandse Heide.

Opleiding tot wachter

opleiding tot wachter begint met een training op één van de Bewaarde Land-locaties. Daarna loop je drie dagen mee met een ervaren wachter. Na de opleiding bepaal je zelf hoe vaak je een groepje kinderen wilt begeleiden. Er staan twee trainingen gepland dit voorjaar, een korte intensieve op vrijdag 29 maart en de normale driedaagse training op de woensdagen 15, 22 en 29 mei.

Over IVN

Het Bewaarde Land is een schoolprogramma van IVN Natuureducatie, een landelijke non-profit organisatie die zich inzet voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. IVN ziet de natuur als het beste leslokaal voor kinderen. Een plek waar ze alle ruimte krijgen om spelenderwijs de wereld te ontdekken, er te leren en te groeien. IVN laat jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. www.ivn.nl.

 

Informatieavonden voor nieuwe vrijwilligers Bewaarde Land

Deel deze pagina