zaterdag 24 augustus 2019

Welke (zoog)dieren lopen er in uw achtertuin 

Binnenkort gaat het project 'Wildcamera, zoogdieren in de achtertuin' van start in de gemeente Breda. Voor het plaatsen van de wildcamera’s en het verwerken van de beelden is Breda op zoek naar enthousiaste sleutelvrijwilligers. Een leuke mogelijkheid om ervaring op te doen met het gebruik van Wildcamera’s. 

Wildcamera's

In dit project gaan inwoners met behulp van wildcamera's gezamenlijk gegevens verzamelen over de verspreiding van wilde zoogdieren en vogels in tuinen. Vervolgens kan er worden bepaald hoe stedelijk gebied geschikter kan worden ingericht voor zoogdieren en tuinvogels. 

De gemeente Breda doet mee aan dit project onder begeleiding van ecologisch adviesbureau Silvavir. 

Word jij sleutelvrijwilliger?

Ben je woonachtig in de gemeente Breda en ben je geïnteresseerd om sleutelvrijwilliger te worden voor ongeveer 4 tot 6 uur per maand? Stuur dan een mail naar Joep van Belkom (joep.vanbelkom@silvavir.com). 

Voor de sleutelvrijwilligers volgt er een startbijeenkomst waarin je alle benodigde informatie ontvangt om goed aan de slag te kunnen. Aanvullend vindt er een workshop plaats waar je als sleutelvrijwilliger om leert gaan met het beeldverwerkingssysteem ‘Agouti’ (Wageningen Universiteit) en zodoende het verkregen beeldmateriaal op een leuke en efficiënte manier kunt verwerken. 

Zie ook https://www.silvavir.com/project/wildcamera-zoogdieren-in-de-achtertuin/

Steenmarter gespot met wildcamera

 

Deel deze pagina