Wil je ook graag weten hoe de planten heten die je regelmatig tegenkomt op je natuurexcursies of de wandelingen in de stad en ben je in boeken of op internet op zoek om achter de juiste naam te komen?
Mogelijk vind je het dan leuk om je aan te sluiten bij de plantenwerkgroep.

Wat doet de plantenwerkgroep?

We gaan systematisch na welke wilde planten in de omgeving van Breda voorkomen. Het betreft planten in de natuurgebieden, maar ook planten die de stad als optimaal groeigebied hebben uitgekozen. Zo kunnen we de ene week in de Binnenpolder bij Terheijden vertoeven en inventarisatiewerk doen voor Staatsbosbeheer en de week daarop kijken wat er tussen de stoeptegels groeit in de binnenstad van Breda. In beide gevallen doen we verrassende ontdekkingen. De verzamelde gegevens geven we door aan instanties die hiervoor belangstelling hebben zoals Floron en natuurbeherende organisaties als Staatsbosbeheer. Via de Verspreidingsatlas zijn deze data terug te vinden.

Het verslag over 2019 is hier te vinden.

Lees ook het verslag van Charles Schils: Op zoek naar de Emelenberg 
En een verslag over 2018 

Cursussen

Daarnaast verzorgen we cursussen over wilde planten voor beginners en gevorderden. Zo was er in 2016 een cursus Wilde planten voor beginners die in 2017 een vervolg krijgt in de vorm van een cursus Wilde planten in het West-Brabants landschap. Ook in 2020 wordt er weer een basiscursus wilde planten georganiseerd. Deze is inmiidels volgeboekt.

Bijeenkomsten

In het groeiseizoen komt de plantwerkgroep elke dinsdagavond bijeen, aangevuld met bijeenkomsten in overleg met de groepsleden. De groep is groeiend en bestaat inmiddels uit 20 personen.
Wil je een paar keer meelopen of heb je belangstelling? Laat het even weten en we sturen het programma.

Coördinator: Jacques Rovers tel. 076-5875353
of stuur een e-mail naar breda@knnv.nl


plantyenwerkgroep2
Met behulp van flora brengen we de planten op naam.

plantenwerkgroep
Tijdens de cursus wilde planten worden de verschillen tussen de planten duidelijk.
Goed kijken is daarbij een vereiste.

Jaarverslag 2018

Jaarverslag 2019

 

Deel deze pagina