maandag 21 december 2020

Zuinig is zinnig

Henk Tetteroo heeft het verslag “Zuinig is zinnig” geschreven. Het is zijn Persoonlijk Duurzaam Jaarverslag over 2019. Hierin beschrijft hij wat zijn persoonlijk gebruik is van water, eten, drinken, gas en stroom, natuurwaarnemingen en de oogst in zijn tuin. En hij toont aan, door zijn raap- en telwerk, dat statiegeld de oplossing vormt voor al het blik en alle plastic flessen in het zwerfafval. In totaal beschrijft hij 21 thema’s.
De reden om dit samen te stellen is de verantwoordelijkheid die hij voelt voor de aarde en de omgeving. Dit is het achtste jaar dat hij een jaarverslag schrijft. Henk zit op 2,8 ha die hij als persoon gebruikt, er is per persoon op de aarde 1,8 ha beschikbaar. De gemiddelde Nederlander legt beslag op 6,2 ha. Dus er is nog een wereld te winnen. Henk roept iedereen op de eigen voetafdruk uit te rekenen. Ga naar: www.duurzaamheidinactie.nl

Henk is ook lid van Natuurlijk Delfland, deze vereniging staat voor een natuurlijke leefomgeving. Deze situatie kunnen we onder andere bereiken door binnen ecologische grenzen te leven. Henk is daar een levend voorbeeld van.

Het verslag Klik hier

Deel deze pagina