Ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van de afdeling Epe-Heerde van het KNNV is een fotowedstrijd georganiseerd. In totaal zijn door 7 personen 24 foto’s ingezonden. Er zijn drie categorieën onderscheiden (planten, dieren en landschappen).
Jurering
De foto’s zijn beoordeeld door twee ervaren amateurfotografen, namelijk Ben van Damme (voorzitter van AFV de Sprengen uit Heerde) en Wim Geerts (oud-voorzitter van AFV Epe). Beiden hebben met veel enthousiasme de foto’s bekeken en beoordeeld. De beoordeling van de foto’s heeft plaatsgevonden op fototechnische grondslag en niet op basis van natuurwaarde, zeldzaamheid o.i.d. van de afbeelding. De wedstrijd is georganiseerd door Wim Oosterloo die op de leden voor ledenavond van 8 december 2016 de winnaars heeft bekend gemaakt en de prijzen heeft uitgedeeld.


Unaniem is als beste foto de torenvalk op een paal gekozen. Deze foto is genomen door Gerjan Petter (met een Sony A77(2)).

De algemene winnaar  Algemeen winnaarmet zijn foto

 

Toelichting: Het is de meest sprekende foto. De alertheid van de vogel in een suggestief weids landschap geeft een zeer mooi beeld. In een goede compositie. Alles klopt in deze serene foto. Deze en alle andere foto's
staan hier op de website.

Winnende foto Torenvalk

Arrienne Bosch  Winnaar in categorie Landschappen: Arrienne Bosch

 

Deel deze pagina