Met medewerking van KNNV Epe-Heerde en de Nederlandse Bijenvereniging heeft de gemeente Heerde 5 grote insectenhotels geplaatst langs de klompenpaden van de gemeente.  Dat zijn het Vosbergenpad, het Horsthoekerpad en het Elsvoorderpad. Daarnaast staan hotels bij de Nijensteen (Veessen) en op landgoed Bonenburg (Heerde). Enkele jaren terug is op Vriezes Erfgoed (Wapenveld) aan het Paddenpad een insectenhotel geplaatst. De gemeente Heerde draagt op deze wijze actief bij aan het ontwikkelen en instandhouden van onze leefomgeving. Op 20 april is de feestelijke opening op landgoed Vosbergen.

Insectenhotel

Op zaterdag 21 april en zondag 22 april organiseert ‘Nederland Zoemt’ een nationale bijentelling. In het kader daarvan wordt op zaterdag 21 april op het Landgoed Vosbergen een hommelexcursie/zoektocht gehouden onder leiding van een lid van de KNNV. Van harte aanbevolen. Start bij het bijenhotel op Vosbergen om 11.00 uur. Het Vosbergenpad staat op dit kaartje van Klompenpaden.nl met bij nr. 5 Vosbergen.

Insectenhotel in aanbouwHet insectenhotel Vosbergen in aanbouw

In de vijf insectenhotels is ook een vlinderkast opgenomen voor overwinterende vlinders. Tevens komt in ieder insectenhotel een hommelkastje.
Informatie over de Klompenpaden vindt u hier.

Insectenhotel Vriezes ErfgoedHet insectenhotel bij Vriezes Erfgoed staat er al sinds 2012.

Logo Heerde

Deel deze pagina