Datum:
maandag 13 maart 2017 19:30
Type activiteit:
Lezing

Maandagavond 13 maart komt ecoloog John Melis in de bibliotheek van Heerenveen vertellen over de diverse soorten kikkers en padden die in Friesland te vinden zijn.

Lees meer hierover op de site van de bibliotheek >>>>> Daar kun je je ook aanmelden.

Lezing en excursie

In Nederland zijn wel 20 verschillende soorten kikkers en padden bekend. Vele zijn zeldzaam en beschermd. In het waterrijke Friesland is men 12 soorten tegengekomen bij onderzoek en overzetacties. Hoe kun je ze herkennen, hoe gedragen ze zich en wat hebben ze nodig? Wat zijn de paddentrek en de kikkerregen?John Melis, ecoloog en coördinator van de RAVON Werkgroep Herpetofauna Friesland, behandelt de soorten padden en kikkers tijdens deze lezing onder auspiciën van de KNNV Fryslân, een vereniging ter bevordering van veldbiologie.

De toegangsprijs is €3,50 voor bibliotheekleden en €5,- voor niet-leden. Leden van de KNNV betalen alleen €1,- voor koffie of thee.
Let op de aanvangstijd: 19:30 uur en NIET zoals in de Wetterklaver staat om 20:00 uur.

Op een nader de bepalen datum, tijdens de paddentrek, is er vervolgens de mogelijkheid deel te nemen aan een excursie onder begeleiding van de heer Melis.

Georganiseerd door:
Vertrekplaats: