Datum: 
zaterdag 11 mei 2019 10:00
Type activiteit: 
Inventarisatie

Visseninventarisatie KNNV afdeling Fryslân / WVOF

11 mei 2019

10.00 uur tot circa 16.00 uur.

Verzamellocatie: Carpoolplaats Wirdum (ten zuiden van Leeuwarden).


De KNNV afdeling Fryslân organiseert deze dag in samenwerking met de Werkgroep VissenOnderzoek Friesland (WVOF) een visseninventarisatie in de regio ten zuiden van Leeuwarden. De nadruk ligt op de vissen, maar ook andere onder de waterspiegel levende dieren/organismen worden zoveel mogelijk op naam gebracht, waaronder diverse schelpdieren, kreeftachtigen en waterkevers.

Voor inventarisatiemateriaal wordt gezorgd. Raadzaam is het wel om laarzen, lieslaarzen of waadpak zelf mee te nemen. Ben je slechter te been, wees dan ook welkom voor de geestelijke ondersteuning. We inventariseren veelal nabij de plaatsen waar we de auto’s neer zetten. Vaak betreffen dit plaatsen waar we een combinatie hebben van watertypen (vaart, kavelsloot, stuw of gemaal) om zo’n breed mogelijk spectrum aan soorten te kunnen treffen.

Aankondigen dat je meedoet (of voor meer informatie) kan middels een mailtje naar tdolstra@xs4all.nl (KNNV) of j.melis14@chello.nl (WVOF) te sturen of op Facebook bij de activiteit van de KNNV afdeling Fryslân of van de WVOF aangeven dat ‘je gaat’.

 

 

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Carpoolplaats Wirdum (ten zuiden van Leeuwarden).
Kosten: 
geen
Contactpersoon: 
tdolstra@xs4all.nl (KNNV) of j.melis14@chello.nl (WVOF)
Vindt plaats in: 
Geschikt voor kinderen: 
Ja

Deel deze pagina