Het is en blijft nog steeds te droog voor paddenstoelen. Toch mogen we niet ontevreden zijn met 50 soorten paddenstoelen. Daaronder waren amandelvezelkopkleine bruine bekerzwam en  spitsschubbige parasolzwam en zelfs hele bijzondere en zeldzame soorten, zoals de mooie purperbruine parasolzwam, het knolletjesplooivlies, de dadelfranjehoed en natuurlijk niet te vergeten de spechtinktzwammen!

Een goede actie om de bestemming van de excursie te wijzigen! (Huizer eng)
Voor de komende week is er weer weinig regen voorspeld. Maar wie weet komt er weer iets bijzonders op ons pad.
Sommige soorten schijnen te gedijen bij de droogte…!

Anje kan ons  zondag 21 oktober misschien wel wat leuks laten zien in de omgeving van ’t Laer.
De weg tussen Hilversum en Baarn is " de weg over Anna's Hoeve".  Een zijweg daarvan, ter hoogte van de viaduct onder de A27 door, is de Gooyergracht Zuid.  En dan is het de eerste weg links, " Oude Postweg".
Parkeren is mogelijk op de parkeerplaats van het speelbos 't Laer. Plaats genoeg.  We vertrekken daar om 10.00 uur.

Voor de mensen die via de snelwegen komen neem de A1-afslag Baarn Zuid. (Nijhoff) . Dan borden Hilversum volgen over "de weg over de Anna's Hoeve" En na de viaduct rechtsaf " Gooyergracht Zuid" op. En dan eerste zijstraat links. De "Oude Postweg" op. Met de auto kun je daar maar 200 meter op, want de Oude Postweg gaat over in een fietspad/wandelpad.

 Voor de agenda (onder voorbehoud):
Woensdag 31 oktober, zondag 11 november/4 november!!!!

 NB! Het kan zijn dat de geplande excursie van 11 november verplaatst wordt naar zondag 4 november. Als je mee wilt reserveer dan die datum voor de zekerheid in je agenda.

Paddenstoelenwerkgroep

foto's

Deel deze pagina