Datum: 
zaterdag 20 maart 2021 10:10 tot 14:00
Type activiteit: 
Natuurwandeling

Aderwinkelpad, klompenpad bij Werkhoven, 20 maart (begin van de lente)

 

Het Aderwinkelpad is een Klompenpad in het buitengebied tussen Driebergen en Werkhoven. Zie voor meer info: klompenpaden.nl/klompenpad/aderwinkelpad/. Wij lopen slechts een klein deel van het klompenpad maar genieten toch van alle pluspunten: we lopen door een coulissenlandschap en genieten van een afwisseling van weilanden en bosjes, van landweggetjes en landgoederen. We zien oude wilgenrijen, prachtige eiken die vast vroeger aangeplant zijn als schaduwplek voor het vee. Maar we lopen ook langs een maisakker, waar in november bij het proeflopen, grote groepen vinken en putters zaten te foerageren. En waar -uit de tuin ontsnapte, mooie blauwe Hoofdjesgilia bloeide.

We lopen ook deels verhard over stille wegen langs oude boerderijen en met wat geluk zien we stinzenplanten in bloei. We nemen dit pad als uitgangspunt voor een excursie, omdat het zo makkelijk te bereiken is. We plannen de excursies lang van te voren, en nu in november zitten we met corona maatregelen waarmee je niet kunt carpoolen. We kunnen met de bus, lijn 41 stopt bij de halte Werkhoven het begin van het klompenpad. Hoe mooi is dat. De bus 41 vertrekt in november vanaf halte C3 om 9:46 uur.

Start excursie bij de bushalte om 10:10 uur. Als deze bus tegen die tijd niet rijdt, krijg je na aanmelding de nieuwe aanvangstijd excursie en vertrektijden bus door.

Voor de excursie aanmelden voor 17 maart bij activiteiten@utrecht.knnv.nl

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
bushalte in Werkhoven van lijn 41
Contactpersoon: 
Renee Lommen, activiteiten@utrecht.knnv.nl
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina