De plantenwerkgroep heeft in 2016 drie verschillende projecten uitgevoerd.

De miniacademie

Wessel organiseerde de miniacademie met vier bijscholingsactiviteiten in het Griftpark. De meeste gevolgd door een excursie in het weekend.

In april heeft Kim Lotterman ons vele planten laten herkennen aan hun vegetatieve verschijning. In het Beatrixpark hebben we kunnen oefenen op het herkennen van soorten aan hun vegetatieve kenmerken.

In juni nam Patrick Lansing ons mee in de wereld van de Carex soorten. Bij de Kooidijk hebben we geoefend in het herkennen van verschillende soorten Zeggen. Niet gemakkelijk, maar wel heel leerzaam.

Wessel liet in augustus ons kennis maken met ‘Valse vrienden’, soorten die veel op elkaar lijken.

Tot slot liet Wilma Verburg ons de grote verscheidenheid van naaldbomen ervaren. De avond kreeg een vervolg in het Pinetum Birkhoven in Amersfoort.

Amelisweerdproject

Harry, Jouke en Joke hebben het Amelisweerdproject gecoördineerd.

Vier plekken in Amalisweerd, Trapeziumbos, De Beurs, Oude Kweek en Helweide, werden één of twee keer onderzocht.

Hooilandjesproject

Richard coördineerde het hooilandjesproject. In 2016 hebben wij zes hooilandjes, Mesdaglaan, Fort Blauwkapel, Kloosterpark, Beatrixpark, Plas Lage Weide en Daalseweg, geïnventariseerd met behulp van de Tansley methode. De resultaten van 2016 zijn samen met die van 2014 verwerkt in een verslag dat aan de gemeente is overhandigd op de jaarvergadering.

 

Afgelopen januari was de jaarvergadering van de plantenwerkgroep waarin teruggekeken werd op 2016, vooruitgekeken werd op 2017 en waar Maurice Martens ons enthousiast maakte over de site ‘floravannederland’

 

Naast deze drie projecten werden ca. 10 nieuwsbrieven via de mail naar de plantenwerkgroep verstuurd ter voorbereiding van de verschillende activiteiten.

Deel deze pagina