donderdag 28 mei 2020

Beste vogel- en natuurliefhebber

 

Onze website www.birdingplaces.eu groeit als kool. In heel korte tijd zijn er al meer dan 1000 vogelgebieden door vogelaars opgezet, waarvan 147 in Nederland! Al die gebieden zijn voorzien van accurate vogelinformatie inclusief de vogels die je er kunt zien en een gedetailleerde kaart van het gebied inclusief wandelroute. In het gebied zelf kun je met je telefoon exact de aanbevolen wandelroute langs de mooiste vogelpunten op de kaart volgen. Vogelaars kunnen ook heel gemakkelijk hun eigen favoriete gebieden op de kaart zetten en zo ‘eigenaar’ worden van ‘hun’ eigen vogelgebied.

 

Nieuw is sinds deze week de NL-vertaalmodus. Birdingplaces was geheel Engelstalig, maar om de gebruiksvriendelijkheid te vergroten worden sinds deze week alle praktische info en vogelnamen automatisch in het Nederlands vertaald. Dat maakt het voor Nederlandse bezoekers gemakkelijker en toegankelijker.

 

Op Birdingplaces.eu staan dus de beste vogelplekken van Europa allemaal bij elkaar op één plek. Met bij elke vogelplek de juist informatie om een paar uur lekker vogels te kijken. Zo vind je in Nederland ook buiten je eigen regio heel snel de leuke vogelgebieden. Begin dit jaar werd de website – een Nederlands initiatief – gelanceerd en sindsdien gaat het hard. Elke dag komen er nieuwe vogelgebieden bij. Lees ook het achtergrondartikel wat op Nature Today is verschenen https://www.naturetoday.com/nl/nl/nature-reports/message/?msg=25972 .

 

Birdingplaces is gemaakt voor en door vogelaars en blinkt uit in eenvoud. Klik op ‘Vind een vogelgebied’ en op een grote kaart van Europa zijn alle gebieden in één oogopslag te zien. Daarna kun je inzoomen. Na het aanklikken van een gebied verschijnt er een detailbeschrijving van het gebied. Met daarin alle vogels die je er kunt zien en een kaart met daarop de beste plekken, waar je kunt parkeren, waar de vogelkijkhutten of uitzichtpunten zich bevinden en wat de beste wandelroute is. Wie later in het gebied zelf de kaart op mobiele telefoon opent, kan direct de wandelroute volgen en de interessante plekken vinden. Met één klik worden ook alle interessante vogelgebieden in een straal van tien, twintig, vijftig of honderd kilometer getoond.

 

Heel fijn als u dit bericht wilt delen op uw website of met uw mede-natuurliefhebbers, leden, collega’s of andere vogelaars. Ook zou het mooi zijn als u een link naar www.birdingplaces.eu op uw website kunt plaatsen.

 

Hieronder ziet u de kaart van Nederland met alle Nederlandse vogelplekken er op. Birdingplaces stimuleert vogelaars zelf hun favoriete gebieden op de kaart te plaatsen. Natuurlijk de gebieden die ze goed kennen in hun eigen regio, maar ook leuke gebieden die ze hebben ontdekt in het buitenland. Op die manier helpen vogelaars in heel Europa elkaar. Het werkt heel simpel door op ‘Plaats een vogelgebied’ te klikken en vervolgens 8 eenvoudige stappen te volgen. Vanwege de lancering van Birdingplaces maak je daarbij ook nog een kans op het winnen van een prachtige Leica verrekijker en telescoop. Zie voor meer info https://birdingplaces.eu/nl/go-in-and-win Leuk als u een gebied plaatst!

Deel deze pagina