maandag 7 januari 2019

NIEUWSBRIEF JANUARI 2019

van afdeling Utrecht: Gemeente Utrecht, Vleuten-de Meern, IJsselstein, Nieuwegein, Houten, Maarssen, de  Bilt, Bilthoven, Vianen

De afdeling Utrecht verstuurt maandelijks een nieuwsbrief naar de leden met kort nieuws en de actuele agenda voor die maand. Voor de online versie: ga direct naar de website: https://www.knnv.nl/utrecht

Voor meer info zie ook de CONVO: (4x p.j

 

Activiteiten in januari

 

Dinsdag 15 januari Natuurlezing door Joop de Wilde: Wolken, Wind en Water

 

Wat ziet u aan de lucht als u in de vrije natuur wandelt? Hoe herkent u de verschillende wolkentypen en hoe kunt u zelf voorspellen of en hoeveel regen er uit zal vallen?

Aan de hand van fascinerend fotomateriaal neemt Joop de Wilde u mee in de wonderlijke wereld van wolken, wind, regen, regenbogen, kringen om de zon, schijnzonnen en het poollicht. Hij geeft op 1 september een lezing over verschijnselen aan de hemel die een relatie hebben met het weer.

Joop de Wilde is voorzitter van de KNNV, Afdeling Amersfoort e.o. Hij volgde zo'n dertig jaar geleden zijn eerste cursussen meteorologie in het kader van zijn opleiding tot ballonpiloot. Als bestuurslid van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart, Afdeling Ballonvaren voerde hij meer dan twintig jaar het overleg namens ballonvarend Nederland met het KNMI over de dagelijkse weerrapporten voor de ballonvaart. Hij werkt regelmatig mee aan opleidingen van luchtvaartmeteorologen bij het KNMI.

Opgeven: activiteiten@utrecht.knnv.nl voor 12 januari

Plaats: Griftsteede, van Swindenstraat 129 (in Griftpark), Utrecht

Tijd:   20.00  -

 

 

Overige activiteiten

Otter- en beverdag zaterdag 19 januari

 

Voor mensen die interesse hebben in mee helpen zoeken naar (sporen van) otters- en bevers in de provincie Utrecht organiseertCalutra een bijeenkomst om geïnteresseerden hiervoor op te leiden.

We zijn te gast bij de Nieuwkoopse Plassen, in de werkschuur van Natuurmonumenten.

Tijdens deze dag leer je de basis van het herkennen van otter- en beversporen en kom in je contact met andere geïnteresseerden.

Hans Blom (vrijwilliger Natuurmonumenten) zal vertellen hoe hij is begonnen met de ottermonitoring in de Nieuwkoopse Plassen.
Er zullen een paar inhoudelijke presentaties zijn in de ochtend en in de middag gaan we het gebied in met de boot.

Houd de website in de gaten voor meer informatie.  

Deze bijeenkomst wordt samen met CaLutra (otter- en beverwerkgroep) en ZOUT (ZOogdierwerkgroep UTrecht) georganiseerd.

Aanmelden kan alvast via calutra@gmail.com.
Geef je op tijd op, er is beperkt plek.

 

 

Deel deze pagina