woensdag 30 mei 2018

De afdeling Utrecht stuurt maandelijks een nieuwsbrief naar de leden. 

 

 

 

NIEUWSBRIEF JUNI 2018

 

afdeling Utrecht

 

Gemeente Utrecht, Vleuten-de Meern, IJsselstein, Nieuwegein, Houten, Maarssen, de  Bilt, Bilthoven, Vianen

 

De afdeling Utrecht verstuurt maandelijks een nieuwsbrief naar de leden met kort nieuws en de actuele agenda voor die maand. Voor meer info zie ook de CONVO: (4x p.j)

Neem voor  vragen en/of opmerkingen direct contact op met de natuurhistorisch secretaris Renee Lommen via activiteiten@utrecht.knnv.nl

 

Excursie Natuurvriendelijke oever (NVO) Galecopperwetering o.l.v. Maik Janssen (zaterdag 16 juni)

Twee stroken langs de Galecopperwetering gaan we bekijken. Een deel heeft een natuurvriendelijke oever gekregen een ander deel niet. Van beide soorten oevers gaan we 100 meter onderzoeken.

 

 

 

 

De resultaten van beide oevers kunnen met elkaar vergeleken worden om zo te kijken of natuurvriendelijke oevers de diversiteit, de natuurwaarde en de beleving van de oevers vergroot.

De resultaten worden vastgelegd met behulp van een speciaal hiervoor ontworpen veldformulier dat op de telefoon tijdens de inventarisatie kan worden ingevuld. Dit formulier kun je downloaden met de volgende link

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdXAjVbVQe_4CUtQoIVlabjJhs8xZCUAcbD8Gu_FL_omBPOqg/viewform

Voor de NVO en de referentieoever (REF) wordt een apart formulier ingevuld. In de zomereditie van de convo staat ook een uitgebreid artikel van Maik Jansen van Floron.

Verzamelen: Galecopperzoom, op de parkeerplaats van de Kynologenvereniging

Tijd:  9.30 – 13.30 uur

Opgeven: voor woensdag 13 juni bij rwjanzen@hotmail.nl

Je krijgt dan te voren het veldformulier en nog verdere informatie toegestuurd.

 

Convo Zomereditie

Deze wordt binnenkort bezorgd Soms gaat er iets mis. Daarom; als je op dinsdag 5 juni nog geen CONVO in de bus hebt gehad wil je dat melden bij redactie@utrecht.knnv.nl Overigens staan alle Convo's, ook de nieuwste Convo op onze site

 

 

Overige activiteiten

Via een contactformulier op de website van de afdeling kwam de volgende vraag binnen:

 

Enthousiastelingen gezocht:

Beste KNNV afdeling Utrecht, bij RTV Utrecht maak ik het programma Natuurlijk Zoëy over de natuur in onze regio. Ik zoek enthousiaste natuurmensen die het leuk vinden om met onze presentator Eddy Zoëy ergens rond te lopen/iets te laten zien. Genoeg invalshoeken zijn er te bedenken. Waar het vooral om gaat is dat iemand wat interessants kan vertellen en op een ontspannen manier. Ik zou bij voorbeeld graag een aflevering over spinnen maken. Kunnen jullie me in contact brengen met een leuke spinnenman of vrouw? Verder zijn er genoeg onderwerpen te bedenken maar wat het belangrijkst is, is iemand die het leuk vindt om ons wat te laten zien en te vertellen. Wil je meer weten: op Youtube zijn vele voorbeelden van het programma Natuurlijk Zoëy te vinden.

Vriendelijke groet, Nathalie Ringrose, programmamaker RTV Utrecht

Dus KNNVer, grijp je kans om iets waar je enthousiast over bent voor een breder publiek over het voetlicht te brengen. Contactgegevens: Nathalie.Ringrose@rtvutrecht.nl

 

Mededeling afdeling Utrecht:

 

In memoriam Kees Marsman

Via zijn dochter bereikte mij het bericht dat Kees Marsman eind april is overleden. Kees is erelid van onze afdeling. Hij was oud-bestuurslid en heeft samen met zijn vrouw Elly vele bomencursussen gegeven. Ik heb zelf meege­maakt hoe informatief en inspirerend zij waren als het om bomen ging. Hij was medewerker van de botanische tuinen van de universiteit van Utrecht en dendroloog. De bomen in de binnenstad van Utrecht waren hem lief en de gemeente Utrecht heeft menig keer een brief van hem ontvangen waarin hij zijn zorg uitsprak over ontwikkelingen rond de stadsbomen en (ongevraagd) adviezen gaf. Hij maakte deel uit van de redactie van de Bomengids over de bomenlangs de singels en grachten, die bij gelegenheid van het 85-jarig bestaan van de KNNV in 1986 in samenwerking met de gemeente Utrecht is uitgegeven. Uit die periode dateren de genummerde bordjes die nog op sommige stadsbomen te zien zijn. Samen met Gerard de Ruiter ben ik verantwoordelijk geweest voor het maken van de opvolger hiervan, omengids Hart van Utrecht, die bij gelegenheid van het 100-jarig bestaan van onze afdeling uitkwam. Op de achterflap van deze uitgave is door ons als eerbetoon een foto van hem opgenomen die hij maakte van een witte paardenkastanje aan de Oudegracht. Kees was een bijzondere en gedreven man. Naast zijn fa­milie zullen ook wij en de bomen hem missen.

Cockie Streng, voorzitter

Deel deze pagina