zaterdag 24 maart 2018

De afdeling Utrecht stuurt maandelijks een nieuwsbrief naar de leden. 

 

 

 

NIEUWSBRIEF APRIL 2018

 

afdeling Utrecht

 

Gemeente Utrecht, Vleuten-de Meern, IJsselstein, Nieuwegein, Houten, Maarssen, de  Bilt, Bilthoven, Vianen

 

De afdeling Utrecht verstuurt maandelijks een nieuwsbrief naar de leden met kort nieuws en de actuele agenda voor die maand. Klik voor de online versie of ga direct naar de vernieuwde website: https://www.knnv.nl/utrecht Voor meer info zie ook de CONVO: (4x p.j)

Neem voor  vragen en/of opmerkingen direct contact op met de natuurhistorisch secretaris Renee Lommen via activiteiten@utrecht.knnv.nl

Activiteiten in april

Zaterdag 14 april vogelexcursie Everdinger Waarden

Hooilanden, rietkragen, strangen, slikplaten, meidoornhagen en moerasbos; zo veelzijdig is het gebied Everdinger Waarden. Een gebied vol botanische en ornithologische verassingen. Na het afgraven van de uiterwaarden ten behoeve van dijkverzwaring is sinds 2006 de natuur aan zet. Deze wordt met respect gevolgd en waar nodig beschermd zoals door het verwijderen van wilgenopslag en maaien van hooiland. De Waarden zijn een mooi stukje natuur. We gaan er lopen en we maken kans op diverse eenden, steltlopers, weidevogels en rietvogels. Nine Ebben zal deze excursie leiden.

 

 

Vertrek excursie: bij de Lekdijk, voor fort Everdingen 9.00 uur. Te bereiken met openbaar vervoer (7:53 Utrecht CS, spoor 20 sprinter richting ‘s-Hertogenbosch, 8:11 station Culemborg, 8:27 Bus 146 richting Vianen, 8:34 Bushalte Diefdijk, Everdingen. Vandaar ongeveer 15 minuten lopen naar Fort Everdingen.) Of met auto’s. We horen graag of je een auto ter beschikking hebt en bereid bent om te rijden; vertrek uit Utrecht ca 8.15/8.30 uur. We zijn tussen 13.00 en 14.00 uur weer terug.

Aanmelden uiterlijk woensdag 11 april bij activiteiten@utrecht.knnv.nl

 

KNNV weekend juni 2018 Nationaal Park Lauwersmeer 22-06-2018 t/m 24-06-2018

Er zijn inmiddels 17 aanmeldingen. In tegenstelling tot een eerder bericht is er nog ruimte voor 3 extra personen. Heb je zin om mee te gaan? Kijk in de winterconvo voor het programma of in de eerdere nieuwsbrief. Opgave bij activiteiten@utrecht.knnv.nl

 

 

 

 

 

 

Deel deze pagina