Verslag gemaakt door Tom Olthof (13jaar)

Zaterdag 10 juni had de KNNV een (dag) excursie georganiseerd in 't Roegwold. We vertrokken om 7 uur al vanaf het Manitobaplein.

De 1e stop was in Tetjehorn waar we een spotvogel, baardmannetjes, kluten en vele (jonge) rietgorsen en rietzangers zagen. Hierna gingen we door naar het Dannemeer waar we een zomertaling en geoorde futen zagen. Enkelen konden zelfs een slangenarend boven ons hoofd zien vliegen. De 3e stop was op een weg waar we aan beide kanten een mooi uitzicht hadden over plassen en ruichten. Hier zagen we een grauwe kiekendief, een grauwe franjepoot, een zwarte ibis en een krombekstrandloper! Hierna gingen we door naar Schermer Ae waar we een mooie wandeling maakten en waar ijsvogels, roodborsttapuiten en een vuurvlinder waren. Als laatste gingen we naar een vogelkijkhut waarvoor veel geoorde futen zwommen. Het was een topdag met in totaal ongeveer 70 soorten!

groet, Tom Olthof

 

 

Deel deze pagina