Zaterdag 7 november: De nationale Natuurwerkdag! 

Jaarlijks nemen wij samen met de Scoutinggroep uit Vriezenveen hier aan deel. En zoals gewoonlijk altijd weer een combinatie van handen uit de mouw, lekker buiten zijn en gezellig. 

Er werd gewerkt van 9.15 tot 14.00 uur. Met natuurlijk ‘s morgens een stop voor koffie of fris.

Tussen de middag een warme hap. Dit keer erwtensoep c.q. snert met een broodje kaas of palingworst, uitstekend verzorgd door de leiding van de Scouts, Er waren deze dag 30 Scouts inclusief leiders en 7 personen uit de KNNV-gelederen actief. Het werkterrein lag  iets verder dan Stevensheide. De weersomstandigheden waren uitstekend met rond de middag zelfs ca. 18 ºC. Een enkel spatje regen voelde als verkoeling.

Naast het werk was er nog e.e.a. te zien nl: Staartmezen, een Klapekster kwam ons bezoeken en verder op de oude stobben: Elfenbankjes, Paarse knoopzwam, Winterhoutzwam en echte Tonderzwam. Op takjes vonden we nog Draadknotszwam en de Pijpknotszwam (de grootste was 18 cm lang). 

Er was ook nog een beetje feest want Freek verjaarde en bracht heerlijke, door zijn vrouw gebakken appeltaart mee.. en … het ging er in als koek. Dat werd spontaan beantwoord met feestgezang.

Groet, Dick Berkhof

Deel deze pagina