Datum: 
dinsdag 17 januari 2017 19:45 tot dinsdag 13 juni 2017 21:45
Type activiteit: 
Cursus

 

In januari start opnieuw de basiscursus Vogels Kijken rond Zwolle o.l.v. Peter van Dam en tijdens excursies ondersteund door o.a. Hennie Bruggeman en Henk Selhorst. Nadat de cursus het afgelopen jaar plaats maakte voor een eerste vervolgcursus, beginnen we helemaal van voor af aan met de cursus voor beginners en de vogelaars die nog moeite hebben met het herkennen van veel soorten vogels in het vrije veld.

Gedurende tien cursusavonden en tien excursies verkennen we de ontwikkeling van de vogelwereld van de winter tot bijna in de zomer. Als de wintergasten vertrekken, laten allerlei blijvers hun voorjaarszang horen en arriveren zomergasten om bij ons een legsel jongen groot te brengen. Een ideale periode om zoveel mogelijk vogels te leren (her)kennen.

De avonden vinden altijd plaats op de dinsdagavond en duren van 19.45 tot 21.45 onder het genot van koffie of thee. Het bijbehorende cursusboek is geheel vernieuwd en voorzien van recent fotomateriaal. De kosten voor de cursus bedragen slechts 60 euro voor leden (van KNNV en IVN) en 75 euro voor niet-leden. Dit alles is natuurlijk exclusief de excursiekosten.

Data cursusavonden: 17 en 31 januari, 14 en 28 februari, 14 en 28 maart, 11 april, 9 en 23 mei en 13 juni. De excursiedata en – doelen worden nog afgestemd op de cursus. In ieder geval wordt op een zaterdag ons prachtige vogeleiland Schiermonnikoog bezocht.

U kunt zich voor de cursus opgeven bij het secretariaat van de KNNV afd Zwolle, t.a.v. A. Dubbeldam, Meppelerdiep 26, 8032 TC Zwolle.Leden van de KNNV- en IVN-Zwolle krijgen voorrang bij de toedeling van de cursusplaatsen.

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Cursusplaats wordt nog bekend gemaakt!
Kosten: 
60 euro voor leden (van KNNV en IVN) en 75 euro voor niet-leden
Contactpersoon: 
A. Dubbeldam en Peter van Dam
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina