Welkom op de pagina van Duurzaam Monster! Hieronder volgt een korte beschrijving. Tevens vind je er informatie over de activiteiten.

Duurzaam Monster is een ontmoetingsplek voor de uitwisseling van kennis en inspiratie op het gebied van duurzaam leven en tuinieren. Het bestaat uit een gezamenlijk onderhouden ecologische moestuin en een gevarieerd aanbod aan workshops en activiteiten.

De moestuin is in 2014 aangelegd en is gelegen op het prachtige natuurrijke terrein van zorginstelling Westerhonk in Monster. De moestuin maakt deel uit van een mooie historische tuin, met diverse archeologische en antieke elementen. Van januari tot eind mei staan er volop stinzenplanten in bloei. Het is een plek waar het goed toeven is in het zonnetje, luisterend naar de spechten of het zoemen van de bijen uit de bijenstal, kijkend naar de vlinders, snoepend van de aardbeien die groeien op de aardbeitoren. 

De activiteiten bestaan enerzijds uit leerzame workshops of lezingen, over bijvoorbeeld composteren, plaagbeheer in de moestuin of het zelf kweken van oesterzwammen. Anderzijds zijn er gezellige oogstgeboden activiteiten, zoals een boerenkoolbuffet of een theekruidenworkshop. Kijk op de agenda om te zien wat er gepland staat.

Duurzaam Monster draait volledig op de inzet van vrijwilligers. Zij helpen mee in de tuin en bij het organiseren van activiteiten. Zij brengen hun unieke kennis, ervaring, vaardigheden of materialen in. Zo heeft iedereen wel wat te bieden. In ruil voor hun inzet delen vrijwilligers in de oogst en kunnen zij gratis meedoen aan de activiteiten. En natuurlijk is het gezellig en wisselen we ideeën en inspiratie uit. Heb je belangstelling om mee te doen, of wil je meer informatie? Neem contact op met Carmen (06-47238073), volg ons op facebook of schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

  
 
Zie ook:
 
Samenvatting workshop Natuurlijk Plaagbeheer
Samenvatting cursus Humisme
Zelf paddenstoelen kweken
Over onkruid wieden en schoffelen
Foto's

Deel deze pagina