Ga mee op een reis van de KNNV !

Het definitieve schema van de reizen voor 2021 staat nu op deze site. Dit schema kunt U aantreffen onder de kop "Reizen 2021"

Kijk voor CO2-compensatie en natuurherstel vanaf 2018 onder "Nieuws" !

Met zijn allen ontdek je meer dan alleen.

In een groep zijn er andere mensen die van bepaalde natuuronderwerpen meer weten dan jij.

Het is fijn om met gelijkgestemden op weg te zijn.

Op onze reizen is de natuur geen groen decor maar wordt er écht naar planten en dieren gekeken.

- Je  hoeft geen grote biologische kennis te hebben, maar je bent wel geïnteresseerd.

- De Algemene Reiscommissie (ARC) van de KNNV organiseert jaarlijks circa 12 reizen.  Enkele korte, enkele lange, buiten Europa, maar de meeste binnen Europa.

- De reizen zijn toegespitst op een of meerdere thema’s, zoals planten, vogels, vlinders, geologie. Je  weet dan wat je te wachten staat, welk soort mensen mee zullen gaan, en hoe je je kunt voorbereiden door boekjes aan te schaffen. De reisdoelen en de aard van de excursies worden aan het thema aangepast, maar er is ook altijd aandacht voor andere zaken als ze ons pad kruisen.

- De reizen worden onderverdeeld in 3 zwaartecategorieën zodat ieder de reis kan kiezen die hij/zij aankan.Rustige reizen met gemakkelijke wandelingen, zwaardere bergtochten, en de meeste reizen daartussenin, waar soms lange loopafstanden, lange reisuren of zware klimaatomstandigheden kunnen voorkomen, maar wel afgewisseld  door minder zware momenten.

- Sommige reizen blijven op één standplaats waar vanuit gewandeld wordt, of met busjes naar geschikte excursieplaatsen gereden. Andere hebben het karakter van een trekking met meerdere overnachtingsplaatsen zodat een groter deel van een land kan worden verkend.

- De groepsgrootte is maximaal 16 personen, vaak met twee reisleiders. Slechts in bijzondere gevallen is de groep groter.

- We overnachten in of dichtbij natuurgebieden, in behoorlijke maar niet te luxe accommodaties. Een en ander hangt af van de mogelijkheden die een land biedt.

- In voor onze reisleiders minder bekende streken wordt een regionale gids ingeschakeld. Dit is vrijwel altijd het geval bij de verre bestemmingen. Deze mensen kennen de juiste plaatsen en zijn op de hoogte van natuur ter plekke, en dikwijls van nog veel meer.

- De ARC zoekt naar een goede prijs-kwaliteit verhouding, hoewel die ook verschilt van land tot land. De grote toeristengebieden waar de touroperators goedkope arrangementen aanbevelen, worden gemeden. Ook kennen wij geen “vanaf” prijzen. Alles dat aangeboden wordt is ook inbegrepen, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.   

- Na het avondeten worden de ervaringen van de dag doorgenomen en wordt het programma van de volgende dag besproken. Degenen die dat willen kunnen daarna gezamenlijk planten determineren, vogellijsten opstellen etc. Maar niets is verplicht.

- In het lange overzicht van reisverslagen op deze website is veel te vinden over het type reizen, de vele waarnemingen en de ervaringen van de deelnemers.

Leden van zowel de KNNV als het IVN kunnen mee met onze reizen.

Een KNNV-reis, gewoon eens doen !        

De KNNV-ARC in Coltesti, Roemenië, (2013) en in Hoburgen op Gotland, Zweden, (2009).                                                                                                 

Roemenië 2013

 

 

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Sinds 2014 zijn wij lid van het GGTO en de VVKR (zie hieronder).

 

De Stichting GGTO (het Garantiefonds voor Gespecialiseerde TourOperators) staat ervoor garant dat u het reeds betaalde deel van uw reissom terug krijgt indien de touroperator (in dit geval de KNNV-ARC) in financieel onvermogen komt. Dit kan zijn vóór uw vertrek maar ook tijdens uw verblijf op lokatie. Bovendien garandeert de Stichting GGTO tijdens uw verblijf uw terugreis indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen. Door de touroperator wordt voor deze garantiestelling een vast bedrag van € 15,- per boeking in rekening gebracht aan de consument. Hiermee wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden. Voor meer informatie zie: www.stichting-ggto.nl

 

De Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (de VvKR) heeft meer dan 160 leden. Allemaal betrokken kleinschalige reisorganisaties. Alle bij de VvKR aangesloten reisorganisaties bieden een vorm van reisgarantie op hun pakketreizen, zodat u in geval van faillissement uw reisgeld terug kan claimen. Een groot aantal organisaties geeft ook op haar niet-pakketreizen garantie. Elke reisorganisatie presenteert duidelijke reisvoorwaarden, waarin u kan vinden voor welke reizen de garantie geldt. Voor meer informatie zie: www.vvkr.nl

 

Deel deze pagina