Hallo allen,
 
Vanmorgen vroeg zijn we en Petit Comité over het Aekingerzand gewandeld.
Eerst leek het erop dat alleen Coby mee zou kunnen gaan maar ook Heleen liet weten op zondag mee te kunnen.

We hadden zo omstreeks 8.30 uur afgesproken bij de parkeerplaats. Ondanks dat het behoorlijk mistig was en bleef hebben we toch een leuke wandeling kunnen maken. Vrij in het begin hoorden we de schapen blèren en niet lang daarna liepen we ze tegen het lijf. In de verte hoorden we ook nog een (bos)uil roepen.
Veel van de sneeuw die er lag was al verdwenen maar er was nog steeds een flink laagje.

We zijn over de zandverstuiving gelopen richting de Grenspoel. Daar hebben we op het bankje even gezeten en genoten van een warm kopje chocolademelk en een versnapering.

Daarna verder weer langzaam aan terug richting de parkeerplaats. Onderweg ontdekte Heleen in de boomtop de Klapekster. Hij vloog op om even verderop weer in een boomtop te gaan zitten. Toch nog even de telelens gepakt en een poging ondernomen om wat dichterbij te komen.
Helaas ging deze er toch wel weer snel vandoor om een flink eind verderop weer op een uitkijkpost te gaan zitten.

Bij de uitgang aangekomen hebben we nog even in het bos gezocht naar de Goudhaantjes die ik er eerder had gezien. Helaas waren ze er nu niet. Op de parkeerplaats namen we afscheid en toen Coby en ik nog wat stonden na te praten hoorde ze de Goudhaantjes. In de Larix hoog boven ons . Toen Coby er vandoor was heb ik nog even gekeken of ik er wellicht één kon fotograferen. Ik had geluk want er waren er twee die op de grond tussen de takken bezig waren.

Wat mij betreft een erg gezellige en geslaagde ochtend. Ik zal binnenkort de nieuwe uitnodiging versturen voor een bezoek aan dit gebied zodat een ieder die het leuk lijkt dit kan plannen.


Met vriendelijke groet,
Erik van den Ham

Aekingerzand01

Aekingerzand03

Aekingerzand04

Aekingerzand05

Aekingerzand06

Deel deze pagina