Datum: 
dinsdag 14 april 2020 19:30
Type activiteit: 
Lezing

Dinsdag 14 april 2020

Rolf Egberink sluit vanavond het programma van dit seizoen af met een lezing getiteld: 

“Actieve vulkanen van Italië, een reis naar Zuid Italië, De Eolische eilanden en Sicilië”.

Tijdens dit beeldende reisverslag van twee vulkanologische reizen kunt u kennis maken met de achtergronden van het vulkanisme in Italië, de bakermat van de vulkanologie!

Tientallen foto’s zullen de revue passeren, wij voeren u langs het gebied rond Napels met o.a. Campi Flegreï, La Solfatara, de Vesuvius, Ercolano en Pompeï en het eiland Ischia. Dan gaan we met de nachtboot naar Stromboli (ook wel de vuurtoren van de Middellandse Zee genoemd), vervolgens Lipari, Vulcano en niet te vergeten de Etna op Sicilië! Naast de vele foto’s, schematische tekeningen en geologische kaarten kunt u de door Rolf Egberink zelf meegebrachte vulkanische gesteenten bekijken. Laat u verrassen door een andere kijk op het voor velen zo bekende zuiden van Italië…

Rolf Egberink is hogeschooldocent, amateurgeoloog en ruim 35 jaar verzamelaar van mineralen en gesteenten. Hij organiseert regelmatig cursussen en workshops. Daarnaast geeft hij diverse lezingen voor geologische verenigingen door heel Nederland. Op de Facebookpagina www.facebook.com/stapelvanstenen vindt u een overzicht van alle activiteiten van hem.

Rolf Egberink woont in een geologisch heel interessant stukje Nederland, namelijk Twente!

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
zaal 3 van Rabotheater De Meente, Stationsplein 1 in Steenwijk.
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina