Datum: 
maandag 16 oktober 2017 20:00
Type activiteit: 
Lezing

Maandag 16 oktober 2017 aanvang 20.00u.

IJsvogels in het Gooi en de Vechtstreek

Deze avond vertelt ijsvogelkenner Jelle Harder ons over het leven van de ijsvogel. In zijn presentatie komen uiterlijk, leefgebied, broeden, voedsel en de manier van voedsel zoeken aan bod. Vanaf het begin van de jaren negentig is Jelle bezig met onderzoek aan ijsvogels in zijn woonomgeving Hilversum. De ontwikkeling sinds 1995 van de populatie ijsvogels in het Gooi en de Vechtstreek zal worden belicht. Maar het leven van de ijsvogels is daar niet anders dan bij ons. Een vergelijking met de ijsvogelstand in onze omgeving en afgezet tegen de landelijke broedvogelstand zal worden gemaakt. Daarna wordt met wat voorbeelden duidelijk gemaakt hoe de mens ijsvogels kan helpen aan meer broedgelegenheid.

Na de pauze neemt een film ons mee naar een stadsparkje ergens in het westen van Noord-Brabant en laat het aangepaste leven van de ijsvogels daar zien. De gevaren van de stadse omgeving en de winter zijn daarin goed in beelden en geluid gevangen.

Dat wij ijsvogels aan nestgelegenheid kunnen helpen door het maken van broedwanden zal ook aan de orde komen. Laat u deze avond niet ontgaan en kom alles te weten van deze prachtige vogel die ook in onze omgeving op veel plaatsen kan worden gezien.

 

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
'De Klincke', Kerkstraat 16, Steenwijk
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina