Datum: 
maandag 18 november 2019 19:30
Type activiteit: 
Evenement

Maandag 18 November Jubileumbijeenkomst in de Zuidwester, Gasthuislaan 84, Steenwijk, U komt toch ook?

 De besturen van de KNNV afdeling De Noordwesthoek en van de IVN afdeling Noordwest-Overijssel nodigen u van harte uit om op maandagavond 18 november onze jubilea te vieren. Onze afdelingen bestaan dit jaar respectievelijk 65 en 25 jaar! En dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Voor deze gelegenheid komen we bij elkaar in het gebouw de Zuidwester, een gebouw waarbij ook parkeergelegenheid is. De zaal is om 19.30u open. Vanaf dat moment ontvangen we u graag met een kop koffie of thee. Ook in de pauze wordt u een kop koffie aangeboden.

Onze jubileumlezing heeft als onderwerp 'We gaan onder water'.

Snoek - Willem kolvoort

Door onze afdelingen worden regelmatig wandelingen en excursies gehouden in de terreinen van het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Ook worden er door diverse leden inventarisaties uitgevoerd. En wie is er niet menigmaal op eigen gelegenheid het gebied in geweest om te genieten van 'alles wat groeit en bloeit en ons altijd weer boeit', zoals eens door een bekend veldbioloog, dr. Fop. I. Brouwer, werd verwoord. En dan gaat het niet alleen om het landschap of de uitbundige plantengroei, maar natuurlijk ook om de paddenstoelen, de (zingende) vogels, de uit de pop gekropen vlinders, de uitgeslopen libellen en andere bovengrondse organismen die onze belangstelling trekken.

Maar dit alles speelt zich boven de waterspiegel af. Wat er onder water gebeurt, daar hebben we veel minder kijk op. Onze spreker van vanavond, de heer Willem Kolvoort, heeft zich wel verdiept in het leven onder water en hij heeft daar niet alleen naar gekeken, maar heeft ook wat hij zag op de gevoelige plaat vastgelegd. Op deze avond komt de techniek van onderwaterfotografie aan de orde en wordt vooral ook de biologische kant van het onderwaterleven belicht. Wat speelt zich daar allemaal af? Daar zullen we in deze lezing met de titel 'Onder de waterspiegel in de Weerribben en De Wieden' achter komen. 

We roepen u op om deze jubileumlezing bij te wonen. Mis hem niet!

Het lijkt ons ook leuk om na afloop van de lezing nog even met de aanwezige leden na te praten. Als u dat gezellig lijkt, dan bent u voor deze 'nazit' ook van harte uitgenodigd.

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Zuidwester, Gasthuislaan 84, Steenwijk
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina