Datum: 
vrijdag 27 april 2018 06:45
Type activiteit: 
Excursie

Vrijdag 27 april - Koningsdag: vogelzangexcursie

Op deze dag houdenwe onze traditionele vroege vogelzangexcursie. We gaan deze ochtend weer eens terug naar de basis van deze excursie, die van oudsher op de Woldberg werd gehouden. Meestal zo eind april zijn de soorten zangvogel die hier overwinterd hebben ook al bezig met het bezetten van hun broedterritorium. Maar ook de al uit Afrika of andere overwinteringsgebieden terug gekeerde soorten zetten al hun beste beentje voor en kunnen hun zang laten horen. Aan de hand van die zang is vast te stellen om welke soorten het zal gaan. Tjiftjaf, zwartkop, fitis en boompieper zijn vaak de eerste die we weer kunnen ontdekken. Maar ook blijvers als groene specht en zwarte specht kunnen hun luide roep laten horen. Naar één soort zijn we erg nieuwsgierig. Heeft de middelste bonte specht zijn broedgebied al uitgebreid naar onze omgeving?

Het vertrek is om 06.45u bij het parkeerterrein (P&R) aan de Eesveense zijde van het station en om 07.00u op de parkeerplaats SBB aan de Bergweg in Tuk.

Nadere informatie: Ton Bode, telefoon 0521 512074.

 

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Het vertrek is om 06.45u bij het parkeerterrein (P&R) aan de Eesveense zijde van het station en om 07.00u op de parkeerplaats SBB aan de Bergweg in Tuk
Contactpersoon: 
Ton Bode, telefoon 0521 512074.
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina