Datum: 
vrijdag 8 juni 2018 21:00
Type activiteit: 
Excursie - vogels

Vrijdag 8 juni: Op zoek naar de geheimzinnige nachtzwaluw in het Drents-Friese Wold! KNNV.

Rond nachtzwaluwen bestaan allerlei volksverhalen en mythen, die helaas geen van allen positieve eigenschappen aan de vogel toedichten. Dit heeft ongetwijfeld te maken met zijn mysterieuze leven: overdag zie je hem niet of maar zelden, en 's nachts produceert hij vreemde geluiden op eenzame heidevelden omringd door bos.

Vrijdagavond 8 juni gaan we op zoek gaan naar de zeldzame nachtzwaluw, diep in het Drents-Friese Wold bij Wateren. Als we geluk hebben is het een windstille, zwoele avond waarop ze baltsen. Maar er zijn geen garanties! Nachtzwaluwen zijn echte nachtbrakers die meestal pas tussen 22:00 en 23:00 uur beginnen te zingen, als het echt helemaal donker is. Misschien horen we ook nog houtsnippen, uilen en vossen.

We verzamelen om 21:00 uur op het grote parkeerterrein (P&R) aan de noordzijde van het NS-station Steenwijk (ingang Eesveenseweg 3, 8332 JA Steenwijk). Mensen die op eigen gelegenheid naar het gebied willen, kunnen om 21:30 uur verzamelen bij de kruising Wateren-Waterse veld in Wateren (8438 Wateren). Daarvandaan rijden we naar een parkeerplaats midden in het bos. We zijn uiterlijk 23:30 uur weer bij de auto.

Het Drents-Friese Wold is een gebied met veel teken. Je beschermt je het best tegen teken door op de paden te blijven en bedekkende kleding te dragen met je broekspijpen in je sokken.

Informatie bij Belinda Kater (belinda.kater@hotmail.nl).

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
grote parkeerterrein (P&R) aan de noordzijde van het NS-station Steenwijk (ingang Eesveenseweg 3, 8332 JA Steenwijk). Mensen die op eigen gelegenheid naar het gebied willen, kunnen om 21:30 uur verzamelen bij de kruising Wateren-Waterse veld in Wateren
Contactpersoon: 
Belinda Kater (belinda.kater@hotmail.nl)
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina