Datum: 
woensdag 15 juli 2020 19:30
Type activiteit: 
Determinatie

Wilde planten herkennen in het veld (alleen voor leden KNNV en/of IVN).

Woensdag 22 april, 20 mei, 17 juni, 15 juli, 19 augustus en 16 september -

De KNNV-plantengroep organiseert voor de aankomende zomerperiode een serie avondexcursies voor plantenliefhebbers, die graag nog enige kennis willen opdoen in het herkennen van planten.

We organiseren dit niet klassikaal, maar direct in het veld.

Eens per maand gaan we op avondexcursie en gaan we op ontdekkingstocht om planten te leren herkennen. Het gaat in eerste instantie om bepaalde planten en -groepen aan hun specifieke kenmerken te leren herkennen.

Voor diegenen die speciaal geïnteresseerd zijn in  deze planten-leren-herkennen-excursies geldt dat ze bij voorkeur aan (bijna) al deze excursies deel nemen, want er zit een opbouwende lijn in.

Het exact leren determineren en het leren van de ondersoorten van plantengroepen is in deze excursie niet/nauwelijks van toepassing.

De data voor deze avondexcursies zijn: 22 april, 20 mei, 17 juni, 15 juli, 19 augustus en 16 september.

Deze excursies zijn toegankelijk voor de leden van de KNNV-plantenwerkgroep, maar ook toegankelijkvoor alle andere leden van de KNNV-Noordwesthoek en/of IVN-Noordwest Overijssel.

Het is prettig om tijdens de excursie in het bezit te zijn van een plantenboek, een loep (10x vergroting), een centimeter en een mes.

Lisette Schelhaas en Roely Luyten hebben de organisatie van deze avonden in handen.

Aan deze excursies zijn in principe geen kosten verbonden. Aanmelding voor deze excursies en nadere informatie bij: Roely Luyten: r.luyten@home.nl, of 0611317756.

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
nader in te vullen
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina