Datum: 
woensdag 24 juli 2019 18:45
Type activiteit: 
Inventarisatie - planten

Woensdag 24 juli - met de plantenwerkgroep naar de Blesdijkerheide (alleen voor leden KNNV en IVN)

Dit is een compact heideterreintje, in regenrijke jaren behoorlijk nat (laarzen aanbevolen), maar het kan er ook gortdroog zijn, zoals in de zomer van vorig jaar bijvoorbeeld. Je vindt er allerlei leuke, meer en minder algemene planten en telt al gauw 60 á 70 verschillende soorten! Bijzonder is zeker het voorkomen van beenbreek (Narthecium ossifragum), die we, met een beetje geluk, dan bloeiend aan zullen treffen. Ook klokjesgentiaan (Gentiana pneumonanthe) staat er veel, maar die bloeit meestal pas wat later in het jaar (augustus). Andere soorten die je er tegenkomt zijn bijvoorbeeld: kleine en ronde zonnedauw, veelstengelige waterbies, veenbies, echte guldenroede, stijve ogentroost, borstelgras, tandjesgras en koningsvaren.

Voor deze excursie verzamelen we om 18:45 uur op de parkeerplaats aan de Eesveense zijde  van het station Steenwijk. Vandaar met zo min mogelijk auto’s naar de locatie. Voor wie rechtstreeks naar de locatie gaat: startpunt (tijd: 19:00 uur) daar is de parkeerplaats van Staatsbosbeheer aan de Friese Veldweg.

Beenbreek

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
parkeerplaats aan de Eesveense zijde van het station Steenwijk. Vandaar met zo min mogelijk auto’s naar de locatie. Voor wie rechtstreeks naar de locatie gaat: startpunt (tijd: 19:00 uur) daar is de parkeerplaats van Staatsbosbeheer aan de Friese Veldweg
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina