Datum: 
zaterdag 11 februari 2017 10:00
Type activiteit: 
Excursie

Zaterdag 11 februari – Winterkenmerken in park Rams Woerthe 

Op deze zaterdagochtend wordt tijdens een wandeling door park Rams Woerhe aandacht besteed aan de winterkenmerken van bomen. Deze wandeling wordt georganiseerd door de IVN afdeling Noordwest-Overijssel, ook KNNV-leden zijn welkom.

Voor die winterkenmerken en de herkenning van bomen en struiken ben je vaak aangewezen op de knopvorm en de stand hiervan. Er zal gewezen worden op de diverse knoppen zoals blad-, bloem- en gemengde knoppen, maar ook op bijvoorbeeld slapende knoppen.

Het blijft interessant dat in het klein, er al een scheut/tak in een knop aanwezig en te herkennen is.

Verder zal eveneens aandacht worden besteed aan bladhoudende bomen en struiken, maar uiteraard komen er allerlei andere natuurlijke zaken aan de orde die zullen worden benoemd.

Het belooft een gezellige, interessante en leerzame excursie te worden en je zult merken dat er ook in de winter nog van alles te zien en te beleven valt in de natuur.

Park Rams Woerthe kenmerkt zich door de grote verscheidenheid aan bomen en struiken. 

De start is vanaf de hoofdingang van het park (bij hek met naam Rams Woerthe) om 10.00 uur. De wandeling zal tot ongeveer 12.00 uur duren. Trek warme kleding aan en ga gezellig mee op pad.

Aanmelding is niet nodig. Voor vragen kunt u contact opnemen met Piet Hein Klip, telefoon 0521- 513766.

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
De start is vanaf de hoofdingang van het park (bij hek met naam Rams Woerthe)
Contactpersoon: 
Piet Hein Klip, telefoon 0521- 513766.
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina