Datum: 
zaterdag 11 maart 2017 09:00
Type activiteit: 
Excursie

Zaterdag 11 maart  - Mossen in De Weerribben

Op zaterdag 11 maart houden we een excursie met het onderwerp mossen in De Weerribben. Door de vroege datum zijn we de sluiting vanwege het broedseizoen vóór. Hierdoor kunnen we ook terreindelen bezoeken met mosvegetaties die we vorige jaren minder goed hebben kunnen zien, zoals trilvenen. 

In deze tijd van het jaar zien we van de plantengroei vooral het mosdek, dat later in het jaar juist minder opvalt. Mossen zijn belangrijke “bouwers” van het veen en we krijgen er een goed beeld van hoe ze dat doen. In het mosdek zijn ook voor leken duidelijke verschillen zichtbaar, waar we iets over het water, de geschiedenis en de mogelijke toekomst van het gebied uit af kunnen leiden.

We vertrekken om 9:00 uur van de parkeerplaats aan de Eesveense kant van station Steenwijk.

Tweede verzamelpunt: parkeerplaats Kalenberg (Berkenlaan-Nieuweweg), 9:30 u.

Excursiegebied: riet- en hooilanden langs het laarzenpad (vanaf Kalenberg Zuid naar de eendenkooi bij het fietspad Kalenberg-Hoogeweg). Van de meeste percelen is het riet gesneden. Houdt er rekening mee dat sommige percelen erg nat zijn. Informeer daarom vooraf bij de excursieleider, Geert van Wirdum (geert@jolicoeur.nl of telefoon 0521-521106).

Belangstellenden, die zich tijdig bij hem aanmelden, krijgen sowieso vooraf bericht. Opgave is echter niet verplicht. De excursie duurt tot ongeveer 13.00 uur. Laarzen sterk aanbevolen. Wie een loep ter beschikking heeft, kan daar veel plezier van beleven.

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
parkeerplaats aan de Eesveense kant van station Steenwijk. Bij het vaststellen van het tweede verzamelpunt (9.30 uur Kalenberg of Ossenzijl) willen we rekening houden met de voortgang van de rietoogst en met de terreingesteldheid.
Contactpersoon: 
Geert van Wirdum (geert@jolicoeur.nl of telefoon 0521-521106).
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina