Datum: 
zaterdag 14 oktober 2017 09:00
Type activiteit: 
Excursie

Zaterdag 14 oktober – Paddenstoelenexcursie Holtingerzand Uffelte  KNNV

 De paddenstoelenexcursie gaat dit jaar  naar een gedeelte van het Holtingerzand in Uffelte. Voor we aankomen bij de bossen van het Holtingerzand, lopen we eerst over het fietspad langs de Studentenkampweg in Uffelte. Juist die berm langs het fietspad is vaak rijk aan paddenstoelen. Varkensoren, Bruine bekerzwammen, Nevelzwammen, Russula's,  maar ook houtbegeleiders als de Berkenzwam en Echte Tonderzwam kunnen we hier vinden.

Het Holtingerzand is een geheel ander biotoop, met veel naaldhout. Misschien vinden we de Gele Ridderzwam, Glanzende Ridderzwam, Duivelsbroodrussula of de zeldzame EchteTolzwam. Uiteraard zijn de weersomstandigheden een bepalende factor. 

We vertrekken om 9:00 uur van de  grote parkeerplaats bij NS-station Steenwijk, overkant spoor, aan de Eesveense kant , ingang Eesveenseweg 3, 8332 JA Steenwijk. Deelnemers die niet naar Steenwijk komen, kunnen rechtsreeks naar de Studentenkampweg in Uffelte gaan. We parkeren in de berm vlakbij de Kampeer - en Groepsaccommodatie 't Holtingerzand, ook wel de Witte Hoeve genaamd, vanwege de kleur van de boerderij, Studentenkampweg 2, 7975 RD Uffelte. Hier start de wandeling om ca. 9.30. De excursie duurt tot ongeveer 12.30 uur. Om ca. 13.00 zijn we weer terug in Steenwijk. Nadere informatie bij Jaap Veneboer,  tel. 0521 -517628

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
We vertrekken om 9:00 uur van de grote parkeerplaats bij NS-station Steenwijk, overkant spoor, aan de Eesveense kant , ingang Eesveenseweg 3, 8332 JA Steenwijk.
Contactpersoon: 
Jaap Veneboer, tel. 0521 -517628
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina