Datum: 
zaterdag 16 mei 2020 14:00
Type activiteit: 
Excursie

Zaterdag 16 mei - Kano-excursie in de Weerribben.

Zittend in je kano zit je echt in het gebied ! Zo de Weerribben zien en beleven, dat is de bedoeling van deze excursie. Tijdens de kanotocht letten we  op wat er zoal in het voorjaar in beweging is gekomen, planten, insecten, vogels. Het is verrassend en een verrassing wat we tegen komen. Ook informatie over ontstaan en beheer van het gebied komt aan bod. 

Verzamelplaats: bij het Informatiepunt van het Nationaal Park Weerribben-Wieden in Kalenberg.  Het Informatiepunt ligt achter Recreatiebedrijf Pieter Jongschaap / De Vrijstate (Kalenbergerpad 4 8377HL Kalenberg), aan de parkeerplaats in het midden van Kalenberg. We starten om 14.00 uur en zijn weer terug om ca. 16.00 uur. Graag 10 minuten voor de start aanwezig zijn in verband met het te water laten van de kano’s.  Het is de bedoeling dat u vooraf zelf een kano huurt. U kunt in Kalenberg vlak bij het Informatiepunt NP bij  2 bedrijven een kano huren: bij Pieter Jongschaap/De Vrijstate en bij het daarnaast gelegen Doevehuis (Kalenberg Zuid 1, 8377). Uw natuurgids is Ymkje van der Linden.

 

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Informatiepunt van het Nationaal Park Weerribben-Wieden in Kalenberg. Het Informatiepunt ligt achter Recreatiebedrijf Pieter Jongschaap / De Vrijstate (Kalenbergerpad 4 8377HL Kalenberg), aan de parkeerplaats in het midden van Kalenberg.
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina