Datum: 
zaterdag 24 augustus 2019 10:00
Type activiteit: 
Determinatie

Zaterdag 24 augustus - Libellen voor beginners in Het Kiersche Wijde

Vandaag staat er een excursie op het programma voor iedereen die graag meer wil weten over libellen. Een breed toegankelijke excursie voor iedereen die graag kennis wil maken met deze fascinerende groep insecten. Aan de hand van een aantal verschillende werkvormen maken we kennis met enkele veelvoorkomende soorten. Daarnaast leert u ook wat over de leefomgeving en over de interessante levenscyclus van de libel.

De excursie vindt plaats in het Kiersche Wijde. We lopen het Veenweidepad. Dit is een route van ca. 4 km langs weides, bosjes en plassen. Het is voor een groot deel van het jaar de ideale leefomgeving voor de libel. Het heldere water biedt  daarnaast een voedselrijke leefomgeving voor de larven van de libel. Na afloop van de excursie kunt u eventueel op eigen houtje het naastliggende Kiersche Wijdepad lopen.

We verzamelen ons om 10.00 uur op de parkeerplaats aan de Lozedijk (7946 LZ) in Wanneperveen. Rond 13.00 uur is de excursie afgelopen. Zowel het Veenweidepad als het Kiersche Wijdepad kunnen erg nat zijn. Laarzen of goede wandelschoenen zijn geen overbodige luxe na regenachtige dagen. Een verrekijker en/of fototoestel zijn handig wanneer u tijdens of na de excursie de waargenomen soorten wat nader wilt bestuderen. Vergeet verder niet om eten en drinken mee te nemen. Bij slecht weer (regen of harde wind) gaat de excursie niet door.

Het aantal deelnemers is beperkt en daarom is opgave verplicht. U kunt zich telefonisch opgeven bij Arjen Lensen (telefoonnummer: 0629077923) of per email via arjen.nat@gmail.com

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
parkeerplaats aan de Lozedijk (7946 LZ) in Wanneperveen.
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina