Datum: 
zaterdag 19 oktober 2019 09:30
Type activiteit: 
Inventarisatie - paddenstoelen

zaterdag 19 oktober - Paddenstoelenexcursie naar de Bisschopsberg

In 2018 hebben we dit gebied ook bezocht en ondanks de droogte, die er voor zorgde dat het aantal gevonden soorten minder was dan in een normaal seizoen, werden er toch nog een aantal leuke vondsten gedaan. Dit jaar een herhaling, waarbij er getracht wordt een andere route te lopen, al is dit natuurlijk wel afhankelijk van de weersomstandigheden.

Wellicht kunnen we ditmaal ook het heidegebiedje bekijken tussen Darp en de Busselterweg. Het bosgebied is met zowel loof- als naaldhout een ideale uitgangspositie voor een geslaagde excursie.

Enkele soorten die we zeker kunnen verwachten zijn doolhofzwam, naaldbosrussula, tonderzwammen, elfenbankjes en kastanjeboleten. Maar veel andere soorten zullen we natuurlijk ook gaan zien.

We vertrekken om 9.00 van de  grote parkeerplaats bij NS-station Steenwijk, overkant spoor, aan de Eesveense kant , ingang Eesveenseweg 3, 8332 JA Steenwijk.

Diegene die rechtstreeks naar de Bisschopsberg komt, neemt vanuit de richting Steenwijk de eerste weg na het dorp Havelterberg links. Dit is de weg naar de voormalige Amerikaanse basis. Hier start de excursie rond 09.30 uur. Zo rond 12.30 uur zullen we hier weer terug zijn.

Nadere inlichtingen: Jaap Veneboer, tel: 0521 517628.

 

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
9.00 van de grote parkeerplaats bij NS-station Steenwijk, overkant spoor, aan de Eesveense kant , ingang Eesveenseweg 3, 8332 JA Steenwijk
Contactpersoon: 
Jaap Veneboer tel: 0521 517628.
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina