Datum: 
zaterdag 2 september 2017 10:30
Type activiteit: 
Determinatie

Zaterdag 2 september Excursie dagvlinders - wiekelende juwelen

De zomervakanties hebben we inmiddels achter ons gelaten, en wij zijn begonnen aan de nazomer. Voor veel soorten dagvlinders betekent dit, dat hun korte leven nu al is afgelopen. niet voor allemaal! Er zijn nog heel wat soorten, die vroeg in september nog volop actief zijn en zich op een zonnige dag prachtig laten zien. De Grote Startbaan in Havelte met z’n zonnige bosranden en een grote rijkdom aan verschillende planten, sinds enkele jaren in beheer bij Natuurmonumenten, is al lange tijd een waar vlinderparadijs. Als het weer en de verdere omstandigheden meezitten, kunnen wij mogelijk ruim 15 soorten dagvlinders en hun gedrag van dichtbij bekijken.

Alhoewel de nadruk tijdens deze excursie op de dagvlinders zal liggen, kijken we vanzelfsprekend bovendien naar andere insecten. Ook als het weer niet erg meewerkt en de echte zonaanbidders onder de vlinders zich niet vertonen, blijven er genoeg andere interessante zaken over om naar uit te zien.

De excursie vertrekt om 10.30 uur vanaf de parkeerplaats bij de Golfbaan aan de Kolonieweg in Havelte, en zal ongeveer 2 uur duren. Meer informatie: Ben Prins, telefoon 0521-350300.

 

 

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
De excursie vertrekt om 10.30 uur vanaf de parkeerplaats bij de Golfbaan aan de Kolonieweg in Havelte,
Contactpersoon: 
Meer informatie: Ben Prins, telefoon 0521-350300.
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina