Datum: 
zaterdag 20 oktober 2018 09:00
Type activiteit: 
Excursie - paddenstoelen

Zaterdag 20 oktober - Paddenstoelenexcursie

 

Na de lezing over paddenstoelen gaan we op deze zaterdag het veld in. Jaap Veneboer neemt ons mee naar de Bisschopsberg tussen Havelterberg en Darp. De Bisschopsberg is het waterwingebied van Vitens waar enkele pompen grondwater oppompen ten behoeve van de drinkwatervoorziening. In het gebied staat zowel loofhout als naaldhout, wat er voor zorgt dat er een grote variëteit aan paddenstoelen te vinden is. Op deze excursie kunnen we dan ook zeker de nodige soorten, die aan de verschillende boomsoorten zijn gebonden, bewonderen. Denk daarbij aan de doolhofzwam, het gestreept nestzwammetje en de dennenvoetzwam. Ook verschillende russula's en inktzwammen komen in het gebied voor. Op maandag 29 oktober is er een determinatieavond voor paddenstoelen vanaf de foto. Fotografeert u ook? Neem dan een toestel mee

We vertrekken om 9.00 van de  grote parkeerplaats bij NS-station Steenwijk, overkant spoor, aan de Eesveense kant , ingang Eesveenseweg 3, 8332 JA Steenwijk. Naar verwachting zullen we daar om 12.30u weer terug zijn. Nadere inlichtingen: Jaap Veneboer, 0521 517628.

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
grote parkeerplaats bij NS-station Steenwijk, overkant spoor, aan de Eesveense kant , ingang Eesveenseweg 3, 8332 JA Steenwijk.
Contactpersoon: 
Jaap Veneboer, 0521 517628.
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina