Datum: 
zaterdag 23 maart 2019 08:30
Type activiteit: 
Natuurwandeling

Zaterdag 23 maart: Natuurwandeling Roomsloot – polder Wetering-west

Deze rondwandeling is 7 km lang. De helft gaat over graspaden en de andere helft over fietspaden en een weg.
We lopen enkele kilometers langs de Roomsloot. Het is een vaart die ooit gegraven is en daarom is het merkwaardig dat hij over een flink stuk nogal kronkelig is. Waarom is dat? Nog iets merkwaardigs: dwars door het moerasbos Noordmanen loopt een kaarsrechte lage dijk. Waar dient die voor? De kronkelige Roomsloot en de kaarsrechte dijk hebben iets met elkaar te maken. Tijdens de excursie worden die raadsels toegelicht.
Behalve naar deze landschapselementen zal de aandacht vooral uitgaan naar de vogels en andere natuur die we zullen tegenkomen. Water, rietland, moerasbos en weilanden bieden leefgebied aan uiteenlopende soorten vogels en de verwachting is daarom dat we er heel wat zullen tegenkomen. Het vroege voorjaar maakt vogels levendig en ze zullen zeker onze aandacht trekken. Met wat geluk staan er al wat planten in bloei en vliegen er insecten rond. Het zal een veelzijdige wandeling worden. Het laatste deel van de route gaat langs de waterrijke nieuwe natuur van Wetering-west. Meer informatie is te vinden bij www.knnv.nl/noordwesthoek. Kijk onder Verslagen naar Wandeltip Roomsloot-Muggenbeet. 

Voor deze excursie vertrekken we om 8:30 uur vanaf het grote parkeerterrein (P&R) aan de noordzijde van het NS-station Steenwijk (ingang Eesveenseweg 3, 8332 JA Steenwijk). Uiterlijk om 14.00 uur zijn we weer in Steenwijk. Informatie bij Theo van de Graaf, tel: 0521-587345.

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
grote parkeerterrein (P&R) aan de noordzijde van het NS-station Steenwijk (ingang Eesveenseweg 3, 8332 JA Steenwijk).
Contactpersoon: 
Theo van de Graaf, tel: 0521-587345.
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina