Datum: 
zaterdag 23 november 2019 09:45
Type activiteit: 
Inventarisatie - vogels

Zaterdag 23 november 2019 - Wat zit er op de plas?

 

Op de zandwinplassen in onze omgeving houden zich regelmatig verschillende soorten watervogels op. Van de eenden kunnen we behalve de alom bekende wilde eend ook smienten, krakeenden en wintertalingen aantreffen in deze tijd van het jaar.  Maar ook futen,  dodaars, aalscholvers en verschillende soorten meeuwen kunnen we aantreffen. En wie weet, passeert er een zeearend, die alle ganzen en eenden op doet vliegen, zodat we ook de vliegbeelden van de verschillende vogels kunnen herkennen. We bezoeken de zandwinplas Eeserwold en als de tijd en het weer het toelaat misschien nog de zandwinplas in de hoek Dwarssloot-oost – Burg. Slompweg. Omdat de plassen een groot oppervlakte hebben en de vogels ver weg kunnen zitten, is het gebruik van een verrekijker noodzakelijk. En mocht u als deelnemer over een telescoop beschikken, dan is het fijn als die wordt meegenomen.

We vertrekken om 9.45 van de  grote parkeerplaats bij NS-station Steenwijk, overkant spoor, aan de Eesveense kant , ingang Eesveenseweg 3, 8332 JA Steenwijk. De excursie duurt tot ongeveer 12.00. Nadere informatie bij Ton Bode, telefoon 0521 512074.

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
9.45 van de grote parkeerplaats bij NS-station Steenwijk, overkant spoor, aan de Eesveense kant , ingang Eesveenseweg 3, 8332 JA Steenwijk.
Contactpersoon: 
Ton Bode, telefoon 0521 512074.
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina