Datum: 
zaterdag 25 april 2020 09:00
Type activiteit: 
Excursie

Zaterdag 25 april - Vogelexcursie IJsseldelta

Vandaag gaat de vogelexcursie naar IJsseldelta en wordt er een bezoek gebracht aan de hut van “Jan Nap”, de nieuwe hut op de Mandjeswaard. Jan Nap was een gewaardeerd vogelaar uit Kampen. Verder willen we een bezoek brengen aan De Reeve, dat is de overloop van de IJssel bij hoog water.

De IJsseldelta heeft momenteel twee broedgevallen van de zeearend en mogelijk kunnen we deze soort spotten op het Zwarte meer of het Ketelmeer. Behalve veel watervogels, zijn er waarschijnlijk veel steltlopers in het gebied. In of in de nabijheid van Kampen vinden we vast een fijne lunchlocatie. De excursie staat onder leiding van Sjoerd Osinga en Ronald van Vlijmen.

Vertrek om 09.00 uur vanaf het grote parkeerterrein (P+R) aan de noordzijde van het NS-station Steenwijk (ingang Eesveenseweg 3, 8332 JA Steenwijk). Rond 16.00 uur verwachten we weer terug te zijn. Inlichtingen en opgave bij Ronald van Vlijmen, 0521 515772, info@demeppelerweg.nl

 

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
het grote parkeerterrein (P+R) aan de noordzijde van het NS-station Steenwijk (ingang Eesveenseweg 3, 8332 JA Steenwijk).
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina