Datum: 
zaterdag 26 mei 2018 10:30
Type activiteit: 
Excursie - vlinders insecten

Zaterdag 26 mei: Vlinders en libellen. KNNV. (alleen voor leden IVN en KNNV)

We gaan deze keer niet naar de geijkte gebieden in ons werkgebied, maar naar een fraai gebied niet zo heel ver weg, nl. het Brandemeer. In de keten van gebieden die loopt van de Wieden, via de Weerribben en de Rottige Meenthe, is het Brandemeer het volgende laagveenmoeras. We kunnen er de karakteristieke vlinder en libellen soorten verwachten. Te denken valt aan de Sierlijke witsnuitlibel, de Gevlekte witsnuitlibel, Vuurlibel en ook de Glassnijder is er te verwachten. Wat betreft de vlinders zijn het Oranjetipje, Landkaartje en Geelsprietdikkopje te verwachten.

We vertrekken om 10.30 uur van de grote parkeerplaats (P&R) aan de noordzijde van het NS-station Steenwijk (ingang Eesveenseweg 3, 8332 JA Steenwijk). We zullen hier om ongeveer 15.00 uur weer terug zijn. Wat helpt bij het observeren van insecten is het gebruik van een verrekijker met een korte scherpstelafstand. Maar ook gewone verrekijkers kunnen gebruikt worden. Het gebied kan drassig zijn, dus zorg voor passende kleding en schoeisel. Vergeet verder niet om eten en drinken mee te nemen. Bij slecht weer (en denk dan voornamelijk aan regen of erg harde wind) gaat de excursie niet door. Bij twijfel kan even gebeld worden met Willem-Jan Hoeffnagel (0521-857735).

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
10.30 uur van de grote parkeerplaats (P&R) aan de noordzijde van het NS-station Steenwijk (ingang Eesveenseweg 3, 8332 JA Steenwijk)
Contactpersoon: 
Willem-Jan Hoeffnagel (0521-857735)
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina