Datum: 
zaterdag 27 juni 2020 09:00
Type activiteit: 
Excursie - planten

Zaterdag 27 juni - Flora-excursie naar het Leggelderveld (alleen voor leden KNNV en IVN)

Het Leggelderveld is een afwisselend natuurgebied met bos, droge en natte heide, schraal grasland, zandafgravingen en veenputten. Stuivende zandvlakten in het verleden hebben gezorgd voor grote hoogteverschillen in het gebied, tot wel ruim 4 meter.

Op de heide laat Natuurmonumenten paarden, koeien en Drentse heideschapen grazen. De dieren houden het landschap open en zorgen voor een bodem vol kuiltjes. Zeldzame planten profiteren van deze structuur. In het vochtige veld groeien klokjesgentiaan, beenbreek en tengere heideorchis. We laten ons verrassen door wat er nog meer aan soorten voorkomt. Heidekartelblad, lavendelhei, witte snavelbies, zonnedauw en nog veel meer zouden we er zomaar tegen kunnen komen. 

Voor deze excursie verzamelen we om 9:00 uur op het grote parkeerterrein (P+R) aan de noordzijde van het NS-station Steenwijk (ingang Eesveenseweg 3, 8332 JA Steenwijk). Vandaar gaan we met zo min mogelijk auto’s naar de locatie. Omstreeks 13:00 uur zijn we terug in Steenwijk. Aanmelden vooraf is gewenst bij Candida van Wirdum, tel; 0521-521106 email: candida@jolicoeur.nl.

 

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
grote parkeerterrein (P&R) aan de noordzijde van het NS-station Steenwijk (ingang Eesveenseweg 3, 8332 JA Steenwijk).
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina