Datum: 
zaterdag 27 oktober 2018 09:30
Type activiteit: 
Determinatie

Zaterdag 27 oktober - Diersporen zoeken in het Woldlakebos

 

In 2015 hebben we een lezing over diersporen georganiseerd met daarop aansluitend een excursie begeleid door Jeroen Kloppenburg uit Deventer. Jeroen is een deskundige op dit gebied en kan ruim verhalen over zijn praktijkervaringen in het vinden van sporen. Hij is als geen ander in staat om de gevonden sporen, zoals uitwerpselen, prenten en vraatsporen toe te wijzen aan de vogel of het zoogdier dat de sporen heeft achtergelaten. Omdat de deelnemers aan de excursies van 2015 en 2016 erg enthousiast waren, hebben we Jeroen opnieuw gevraagd. Dit keer gaan we naar het Woldlakebos, waar we onze excursie starten op het parkeerplaatsje aan de ir. Luteijnweg. We verwachten van veel soorten sporen te kunnen vinden. De website van Jeroen www.diersporen.nl geeft een goed overzicht en zijn veldgids zal met reductie bij de excursie te koop zijn.

We vertrekken om 9.30 van de  grote parkeerplaats bij NS-station Steenwijk, overkant spoor, aan de Eesveense kant , ingang Eesveenseweg 3, 8332 JA Steenwijk. De excursie start om 10.00 op het  parkeerplaatsje  langs de Ir. Luteijnweg, 8371 TD Scheerwolde, aan de zuidwest-rand van het Woldlakebos.  De excursie zal tot ongeveer 13.00u duren. Nadere info: Ton Bode, voorzitter@noordwesthoek.knnv.nl.

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
9.30 van de grote parkeerplaats bij NS-station Steenwijk, overkant spoor, aan de Eesveense kant , ingang Eesveenseweg 3, 8332 JA Steenwijk. De excursie start om 10.00 op het parkeerplaatsje langs de Ir. Luteijnweg, 8371 TD Scheerwolde,
Contactpersoon: 
Ton Bode, voorzitter@noordwesthoek.knnv.nl.
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina