Datum: 
zaterdag 29 februari 2020 09:15
Type activiteit: 
Excursie

Zaterdag 29 februari – Vitens en het ecologisch beheer van haar terreinen

Op deze dag bezoeken we de Bisschopsberg en Havelterberg, waar drinkwaterbedrijf Vitens een waterwingebied heeft. Het ecologisch beheer van de terreinen van Vitens moet er toe leiden, dat de biodiversiteit groter wordt. Geen eentonige bossen of weilanden dus, maar afwisseling is het devies. Hoe dat in de praktijk werkt, zullen we vandaag horen van Wiecher Akse, lid van onze vereniging en werkzaam bij Vitens. Hij is als geen ander op de hoogte van de resultaten van het uitgevoerde beheer en kan ons vertellen welke plantensoorten en dieren we gedurende het jaar aan kunnen treffen. En wellicht spotten we nog wat zoogdieren of vogels die het bekijken meer dan de moeite waard zijn. Laat u verrassen door dit afwisselende terrein en besef dat drinkwaterwinning meer is dan het simpel oppompen van grondwater.

We vertrekken om 9.15 van de  grote parkeerplaats bij NS-station Steenwijk, overkant spoor, aan de Eesveense kant , ingang Eesveenseweg 3, 8332 JA Steenwijk  en om 09.30 uur aan de Zwarteweg 4 in Darp. Daar start ook de excursie (Boekweitenweg - Zwarteweg). De slagboom zal open staan en de auto’s kunnen bij de voormalige productielocatie parkeren. Vanuit Steenwijk wordt er zoveel mogelijk van carpoolen gebruik gemaakt. De excursie zal tot ongeveer 12.00u duren.

 

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
9.15 van de grote parkeerplaats bij NS-station Steenwijk, overkant spoor, aan de Eesveense kant , ingang Eesveenseweg 3, 8332 JA Steenwijk en om 09.30 uur aan de Zwarteweg 4 in Darp. Daar start ook de excursie (Boekweitenweg - Zwarteweg).
Contactpersoon: 
Meer informatie, bij voorkeur per e-mail: fam-akse@ziggo.nl of via 06 51171215.
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina