Datum: 
zaterdag 29 juni 2019 10:30
Type activiteit: 
Excursie - vlinders insecten

Zaterdag 29 juni - Insectenexcursie  Holtingerveld.

Een rondwandeling in het Holtingerveld, die vanaf het vertrekpunt eerst in de richting van het Hunehuis zal gaan. We komen langs een grasland ten zuiden van het Hunehuis, waar Els met een vangnet graslandsoorten kan vangen om te bekijken. Daarna lopen we met een omweg weer richting parkeerplaats. Deze afwisselende wandeling gaat door verschillende terreintypen, zoals larixbos, loofbos, heide en graszomen. De loopafstand is ongeveer 4,5 km, zonder de mogelijkheid de wandeling in te korten. Omdat we veel soorten hopen te zien, houden we rekening met een excursieduur van drie à vier uur.  Insecten zijn zonaanbidders, daarom starten we niet vroeg op deze dag. Later op de dag en vooral bij zonnig weer de meeste soorten actief en daar moeten wij het van hebben.

We vertrekken om 10.30 uur per auto van het grote parkeerterrein (P&R) aan de noordzijde van het NS-station Steenwijk (ingang Eesveenseweg 3, 8332 JA Steenwijk) en om 11.00u gvanaf de parkeerplaats bij de toegangspoort aan de zuidzijde bij de schaapskooi en vlindertuin in Havelte (Van Helomaweg 14, 7971 PX Havelte) . In de loop van de middag zijn we weer terug. Vergeet niet om proviand en vooral drinken mee te nemen. Dat kan bij (zeer) warm weer zijn nut bewijzen.

Nadere informatie bij Ben en Els Prins, telefoon 0521 350300.rupsenaaskever Dendroxena quadrimaculata vrouw met rups als prooi.

 
Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
grote parkeerterrein (P&R) aan de noordzijde van het NS-station Steenwijk (ingang Eesveenseweg 3, 8332 JA Steenwijk) en om 11.00u gvanaf de parkeerplaats bij de toegangspoort aan de zuidzijde bij de schaapskooi en vlindertuin in Havelte (Van Helomaweg 14,
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina