Datum: 
zaterdag 4 augustus 2018 10:30
Type activiteit: 
Inventarisatie - planten

Zaterdag 4 augustus: Natte natuur in Dwarsgracht.  KNNV.

De berm van het fietspad naar Jonen en het daarvan aftakkende natuurpad, even verderop, biedt een keur aan plantensoorten die kenmerkend zijn voor het waterrijke Wieden-gebied. Zonder zelf diep het moeras in te hoeven waden kun je de planten vinden en herkennen. Algemene planten die in het waterige milieu thuishoren, zoals bijvoorbeeld Grote kattenstaart, Gele lis, Moerasspirea, diverse zeggesoorten, maar ook meer bijzondere soorten, zoals Moeraskartelblad, Rietorchis, Moerasvaren etc.

We lopen geen lange afstand en kunnen alle tijd nemen om te ontdekken wat er allemaal groeit. Laarzen zijn aan te bevelen, maar een paar goed waterdichte schoenen, die een beetje modderig mogen worden, is ook voldoende. Meenemen van een loepje en een plantengidsje is ook niet verkeerd.

We vertrekken om 10.30 uur van het grote parkeerterrein (P&R) aan de noordzijde van het NS-station Steenwijk (ingang Eesveenseweg 3, 8332 JA Steenwijk).Zaterdag 4 augustus: Natte natuur in Dwarsgracht.   Omstreeks 13:00 uur zijn we daar weer terug. Aanmelden voor excursie bij Candida van Wirdum (candida@jolicoeur.nl, tel: 0521-521106) niet verplicht, maar wordt wel zeer op prijs gesteld.

 

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
grote parkeerterrein (P&R) aan de noordzijde van het NS-station Steenwijk (ingang Eesveenseweg 3, 8332 JA Steenwijk).
Contactpersoon: 
Candida van Wirdum (candida@jolicoeur.nl, tel: 0521-521106)
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina