Datum: 
zaterdag 7 november 2020 10:00
Type activiteit: 
Excursie - vogels

Zaterdag 7 november 2020 - Wat zit er op de plas?

Op de zandwinplassen in onze omgeving houden zich regelmatig verschillende soorten watervogels op. Van de eenden kunnen we behalve de alom bekende wilde eend ook smienten, krakeenden en wintertalingen aantreffen in deze tijd van het jaar.  Maar ook futen zoals de dodaars, aalscholvers en verschillende soorten meeuwen zijn er te zien. En wie weet, passeert er een zeearend, die alle ganzen en eenden op doet vliegen, zodat we ook de vliegbeelden van de verschillende vogels kunnen herkennen. We bezoeken de zandwinplas Eeserwold. Omdat de plas een groot oppervlakte heeft en de vogels ver weg kunnen zitten, is het gebruik van een verrekijker noodzakelijk. En mocht u als deelnemer over een telescoop beschikken, dan is het fijn als die wordt meegenomen.

We vertrekken om 10.00u bij de plas (eerste weg rechts op het Eeserwold). De excursie duurt, afhankelijk van wat we allemaal tegenkomen, tot ongeveer 12.00.

Vanwege corona is opgave verplicht en is het maximum aantal deelnemers 12. Opgave via voorzitter@noordwesthoek.knnv.nl. Nadere informatie bij Ton Bode, telefoon 0521-512074.

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
We vertrekken om 10.00u bij de plas (eerste weg rechts op het Eeserwold).
Contactpersoon: 
Ton Bode, 0521512074, email: voorzitter@noordwesthoek.knnv.nl
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina