Datum: 
zaterdag 8 februari 2020 09:30
Type activiteit: 
Excursie

Zaterdag 8 februari -  Winterkenmerken van bomen in Park Rams Woerthe. 

Op deze zaterdagochtend wordt tijdens een excursie aandacht besteed aan de winterkenmerken van bomen. Voor die winterkenmerken en de herkenning van bomen en struiken ben je vaak aangewezen op de knopvorm en de stand hiervan. Er zal gewezen worden op de diverse knoppen, zoals blad-, bloem- en gemengde knoppen, maar ook op bijvoorbeeld slapende knoppen. Het blijft interessant, dat in het klein al een scheut/tak in een knop aanwezig en te herkennen is.

Verder zal eveneens aandacht worden besteed aan bladhoudende bomen en struiken, maar uiteraard komen er allerlei andere natuurlijke zaken aan de orde, die zullen worden benoemd.

Het belooft een gezellige, interessante en leerzame excursie te worden en je zult merken dat er ook in de winter nog van alles te zien en te beleven valt in de natuur.

Omdat in het Park Rams Woerthe veel verschillende bomen en struiken te vinden zijn, wordt hier de excursie gehouden. 

We starten om 9.30 bij de hoofdingang van Rams Woerthe, Gasthuislaan 2  8331 MX Steenwijk. Daar zijn we om ca. 11.30 weer terug. Trek warme kleding aan en ga gezellig mee op pad.

U wordt verzocht om u vooraf aan te melden bij de excursiegids Piet Hein Klip, telefoon 0521-513766. Bij hem kunt u ook terecht voor eventuele vragen.

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
We starten om 9.30 bij de hoofdingang van Rams Woerthe, Gasthuislaan 2 8331 MX Steenwijk.
Contactpersoon: 
Piet Hein Klip, telefoon 0521-513766.
Vindt plaats in: 
Geschikt voor kinderen: 
Ja

Deel deze pagina